BARNAS SOLSKINNSVAFLER med havregryn | uten sukker og 100% naturlige

28. februar 2020 | Barnemat, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

 

Ok, da troooor jeg vi har kommet til siste runde med oppskrifter søtet med mango for denne gang. Om du hører om dette for første gang så finner du pannekaker HER og muffins HER.

Litt morsomt er det at jeg begynte å eksprimentere med mango i oppskrifter fordi det var så mange som ikke likte smaken av banan. At oppskriftene så ikke smaker mango heller er egentlig bare litt flaks 😉 Men nå er det flere som ønsker alternativ til mango – fordi de ikke tåler det. Vel, da kan du bruke – banan. 300 gram mango tilsvarer ca. 2 store bananer.

Over til dagens vafler, som faktisk er så enkle å lage at min 2 åring fikser dette helt fint selv! Jeg bare knekker eggene opp i et glass for ham. Så koser han seg være enn vært på kjøkkenbenken!

Til 5-6 vafler trenger du:

Ingredienser

 • 300 gram mango (jeg bruker frossen)
 • 4 egg
 • 4 dl havregryn
 • 1 ss kanel
 • 1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
 • 2 ts bakepulver
 • 0,5 dl væske (vann, melk – bruk det du har)

Fremgangsmåte

 • Start med å blende alt det våte sammen.
 • Tilsett de tørre ingrediensene og blend på nytt.
 • Stekes på middelsvarme i vaffeljern. Det er 4 – 5 ss per plate.
 • OBS: Ikke lukk vaffeljernet før vaffelen er godt stekt på en side!

Jeg valgte å kalle dem solskinsvafler siden de er søtet med mango! Men i motsetning til pannekakene som ble knallgule er disse ganske vanlige i fargen.

Vi lagde disse vaflene i går. Og da var jeg sikker på at dette ble siste oppskrift søtet med mango, men nå tror jeg faktisk at jeg skal prøve å lage brownies søtet med denne frukten også! Tror du det går?

Kommenter JA eller NEI!

 

Stort Smil

Desiree

 

28. februar 2020 | Barnemat, Oppskrifter

Kommentarer (1)

 1. Er vaniljepulver noe annet enn vaniljesukker? Hvor får jeg evnt tak i det? Ellers liker jeg å følge deg både her og på Instagram, og har testa både ulike øvelser og oppskrifter. Liker at det ikke er så avansert

Comments are closed.