3 TING JEG HAR LAGD FOR Å SPISE SUNT DENNE UKA | på maks 30 min

Reklame 29. juli 2020 | Kosthold, kropp & helse

egen reklame

Kan forhåndsbestilles hos Norli HER, til en ekstra hyggelig pris + signatur. Sendes ut 04. august.

 

Da var jeg tilbake på jobb og H tilbake i barnehagen. Med andre ord er 50% av familien tilbake i hverdagen, og jeg vet ikke helt om det gjør det lettere eller mer stressendes at Daniel og Vilde fremdeles har ferie.

Når hverdagen blir litt ekstra travel liker jeg å lage opp et par småting som gjør det litt lettere å sette sammen sunne måltider, både til meg selv og resten av familien. Det er ikke så mye innsats på kjøkkenet som skal til, og i dag hadde jeg tenkt å dele 3 ting jeg typisk lager klart for uka – på maks 30 minutter. Pluss hva jeg bruker det til!

Jeg koker opp en god porsjon quinoa!

Qunioa finner du i alle matbutikker, og er en matvare som flere burde gjøre seg kjent med!

  • Rikt på fiber, faktisk mer enn mange andre typer korn.
  • Glutenfritt for de som trenger det.
  • En fin, plantebasert kilde til proteiner.
  • Inneholder alle de essensielle aminosyrene (altså proteiner som vi må tilføre via kosten)
  • Inneholder omega- 3
  • Gir liten blodsukker stigning
  • Høyt innhold av antioksidanter

Hva bruker jeg den til?

Min personlige favoritt er å blande det sammen med litt gresk yoghurt og vaniljepulver. Toppet med friske ær og kanskje litt honning. En super start på dagen eller et deilig kveldsmåltid når søtsuget melder seg.

Jeg bruker det også som fyll i salater, omeletter og matmuffins!

Bilde fra DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK

Når vi først er inne på salater, så kan vi ta nummer to på lista mi denne uka:

Jeg baker opp en 2-3 store søtpoteter. Både med og uten salt/krydder.

Dette er så enkelt. Bare del søtpoteten opp i små terninger og fordel den utover et stekebrett. Ha olje, salt og krydder over halvparten og sett brettet midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter.

Søtpoteten uten krydder går i frysa og brukes i smoothier. Søtpoteten med krydder brukes i salater og som tilbehør til middag!

Bilde fra DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK

Siste ut denne uka er rett og slett mandelsmør! Ingen overraskelser der med andre ord 😉 Jeg er og blir avhengig!

Jeg bruker mandelsmør til  «alt». Jeg har på i smoothien min, jeg har det på yoghurten min, jeg smører eplebiter med det som snacks, jeg bruker det til å lage energi kuler, jeg lager cookies av det – you name it!

Oppskrift på mandelsmør HER

Oppskrift på cookies HER

En ting er at et par ess opp i ermet gjør det lettere når du har lyst til å gjøre gode matvalg, men for meg motiverer det også til å gjøre gode matvalg. Jeg har jo allerede lagt til rette for at jeg skal spise sunt! Hvorfor skal jeg da velge å gjøre noe annet 🙂

 

Stort Smil

Desiree

Reklame 29. juli 2020 | Kosthold, kropp & helse

Kommentarer (2)

Comments are closed.