HJEMMELAGET MANDELSMØR | ferdig på 1-2-3

16. februar 2018 | Ernæring

Hei fra Bergen flyplass!

Her sitter jeg da andre fredagskveld på rad! Men fytti katta så glad jeg er akkurat nå! I dag nådde vi nemlig første delmål i et stort prosjekt som jeg har jobbet med siden september! September! Det er fremdeles mye jobb igjen, men nå er hjulene i gang og dette blir helt vilt! Klyp meg i armen!

Bloggen har måtte lide litt denne uka føler jeg. Men nå kan jeg endelig fordele fokuset mitt litt jevnere igjen og kanskje få ut noen treningsinnlegg også, ikke bare mat 😉

Mat blir det ellers i dag. Jeg hadde tenkt å vise deg hvordan du lager hjemmelaget mandelsmør, eller egentlig nøttesmør generelt. På denne måten kan du lage smør av hasselnøtter, walnøtter, peanøtter, ja alle slags nøtter. Både sunnere og billigere enn du får det på butikken.

Mandelsmør er min soleklare favoritt! Smaker nesten som marsipan!

Du trenger:

Ingredienser

  • 400 gram mandler eller andre typer nøtter
  • 2 – 3 ss rapsolje
  • 1 klype salt
  • 1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en blender eller food prosessor.
  2. Blend i 30 – 60 sekunder
  3. La det stå i et minutt slik at nøttene slipper ut sin naturlige olje. Evt skrap ned mandelmasse fra kantene.
  4. Gjenta prosessen til du får et mykt nøttesmør.

Hvor mange ganger du må gjøre dette avhenger av hvor effektiv blender du har. Jeg bruker ca. 5 minutter.

Hjemmelaget mandelsmør

Oppbevares i kjøleskapet.

I morgen hadde jeg tenkt å vise dere hvordan peisen i det nye huset endte opp! Jeg kan jo avsløre at vi endte opp med å hente inn eksperthjelp fra en av Norges beste interiør bloggere for å klare å bestemme oss. Resultatet ble over all forventning!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

16. februar 2018 | Ernæring