3 DÅRLIGE UNDSKYLDNINGER| og løsningen på det som holder deg fra målet ditt!

27. januar 2020 | Livsstil

APPLE HER GOOGLE HER

I forbindelse med KOM I GANG challenge på Instagram spurte jeg for noen uker siden spørsmålet:

-Hva føler du hindrer deg i å nå dine mål.

Etter å ha jobbet som PT og ernæringsveileder i 15 år har jeg hørt det meste fra før av, så ingen overraskelser der. Men jeg må innrømme at jeg ofte undrer meg over hvorfor man tenker at dette er hindere man ikke kan jobbe rundt?! Ja, du leste rundt. For jeg er helt enig i at noen utfordringer ikke er så lette å løse head on! Men det finnes stort sett en vei rundt dem 😉

Jeg har ikke tid til å lage sunn mat!

Jeg har en fast oppskrift til alle som kommer med denne:

  • Smoothie til frokost. Du kan lese hvordan du komponerer en super smoothie HER
  • Middagsrester til lunsj + ekstra grønnsaker.
  • Ta med deg en frukt i hånda hver gang du drar hjemmefra.
  • Fyll halve middagstallerkenen med grønnsaker.
  • Spis yoghurt med bær og cottage cheese til kvelds.

Sånn, på den måten får du spist masse grønnsaker, gode proteiner, fiber, gode melkesyrebakterier, du får stabilt blodsukker og  mindre søtsug.

5 helt konkrete arbeidsoppgaver som gir deg et godt kosthold, uten at det krever mer tid!

Jeg får ikke tid til trening!

Om det er noen som har full forståelse for det så er det meg!

Jeg tror jeg har sovet 4 timer i snitt, hver natt, i to år nå. Og mellom full jobb, to hunder, en på 11 år, en på 1,5 år, hus, fritidsaktiviteter og ja – så skulle jeg virkelig ønske at jeg var flinkere til å prioritere meg selv! Men i stede så putter jeg inn trening der jeg kan, fordi jeg vet at det betyr så mye i forhold til å takle hverdagen.

Kunne jeg trent mer om jeg hadde sjonglert dagene litt bedre? Sikkert – men for meg blir det ennå mer sjonglering. Og det kjenner jeg bare bidrar til mer stress slik livet er akkurat nå.

Så i stede for å trene 4 ganger i uka som jeg helst skulle gjort, har jeg lagt opp treningen så jeg får to faste økter i uka, og en bonus økt der jeg finner tid og rom.

Hvordan du kan legge opp en treningsplan som faktisk kan gjennomføres på en god måte kan du lese HER

Jeg får ikke med meg resten av familien, og da blir det så vanskelig.

De færreste av oss spiser alle dagens fire måltider sammen med familien.  Og selv om man spiser mer enn middag sammen er det vel ikke uvanlig å spise litt forskjellig mat til frokost og kvelds – om dette er fellesmåltider?

Start med dine «egne» måltider som lunsj, frokost og kvelds. Jeg tror jeg sier det daglig. Du trenger ikke å følge en plan 110% for å få gode resultater.

Kompromiss?  Jeg møter mange. mange, som sliter med å få mann eller samboer på lag. Ens eget kosthold er et personlig valg. Om en person har lyst til å spise usunt og ikke har noe ønske om at forandre sine vaner så må det faktisk være greit. De fleste som har denne holdningen er godt klar over det selv.

Men når denne holdningen går ut over andre enn en selv er det faktisk lov som kone, kjæreste, samboer og mor å si ifra. Vi har et ansvar som foreldre å sørge for at barna får et godt kosthold og ikke minst god helse! Mannen eller samboeren kan gjøre akkurat det som passer for seg, men det er ikke rettferdig at hans/hennes valg skal gå utover kosthold og helse til andre i familien!

Når jeg så har sagt det litt krast, så går det an å komme frem til et kompromiss. For eksempel at det skal serveres grønnsaker til alle middager, at det skal spises en fiskemiddag i uke, at typisk «junk food» er forbeholdt helg, osv. Så et det jo lov å håpe at holdningene endrer seg.

Oppskrift på barnas beste pølse og makaroni gryte finner du HER

Stort Smil

Desiree

 

 

27. januar 2020 | Livsstil