SLIK VELGER DU RIKTIG KOST & TRENINGSPLAN FOR DEG

3. januar 2018 | Ernæring, Kropp

Det er den tiden av året, også kan man mene hva man vil om det. Etter å ha jobbet som både personlig trener og kostholdsveileder i over 13 år har jeg valgt å omfavne nyttår. Jeg synes det er flott at folk bruker det nye året som et ekstra motivasjonsboost. Så er det heller min jobb å veilede og legge til rette for at motivasjonen blir vedvarende, også når januar er over.

Den største grunnen til at folk faller av i februar og mars er helt klar at man ikke har klart å finne en kostplan eller treningsplan som fungerer for seg.

For når det kommer til kosthold og trening så er det ikke sånn at one size fits all. Og det er hundrevis av riktige måter å oppnå akkurat det samme målet på – du må finne den måten som fungerer for deg, din kropp og din hverdag. Det viktigste med en sunn livsstil er nemlig at det er noe du trives med, at det gir deg noe positivt, slik at du har lyst til å fortsette – også i mars, april og mai 😉 Og en sunn livsstil det kan være så mangt.

KOSTHOLD.

Analyser kostholdet ditt.

Ta en titt på kostholdet ditt med konstruktive øyne. Hva har du lyst til å endre? Hvilke vaner klarer du ikke å leve uten? Hva tenker du blir vanskelig å endre på? Hvordan kan dette løses? Hvilke utfordringer ser du?

-Om man har barn og spiser middag klokka 17, er det kanskje ikke realistisk å hive seg over en kostplan som ikke involverer et godt kveldsmåltid?

– Om man elsker brødmat, så passer det deg kanskje best å finne en plan som IKKE involverer brød eller gir deg gode alternativer du trives med?

-Om du vet at det å lage mat på forhånd er noe du sliter med å finne tid til, kanskje det er lurt å finne en plan som ikke krever for mye forberedelser?

For å skape forandringer må man forandre noe, men gi også deg selv muligheten til å lykkes. 

MITT BESTE RÅD:

Start med de tingene du har lyst til å legge til i kostholdet ditt, ikke det du tror du må kutte ut.

Onsdag klokken 21:00 går jeg live på FB siden til Fitfocuse for å snakke om hvordan du kan tilpasse kostplanen til FIT PÅ 30 DAGER deg og din hverdag.

Kostplan OG treningsplan er gratis og blir sendt ut til alle forhåndspåmeldte torsdag kl.20:00. Påmelding HER

 

TRENING.

Hva er ditt behov?

Før du kaster deg over et treningsprogram er det lurt å bli enig med seg selv om hvorfor man ønsker å trene? Hva er det du vil oppnå?

Ønsker du mer overskudd i hverdag? Har du en vond rygg du ønsker å kurere? Ønsker du å kunne løpe en 5 kilometer? Bli sterkere i knebøy? Gjør du det fordi du ønsker å gå ned i vekt? Bedre helse? Hvorfor?

Og akkurat som med kosthold er det viktig å analysere dine behov og forutsetninger. Hva skal til for at du skal lykkes?

Om du ser at din hverdag gjør det mulig å dra på et treningssenter for å trene to ganger i uka, kanskje tre hvis den ene økten er litt kort, så finnes det nok av treningsprinsipper og programmer som kan hjelpe deg å nå dine mål ut ifra det utgangspunktet. Hva passer nettopp deg?!

 

MINE BESTE TIPS FOR DEG SOM HAR LYST TIL Å KOMME GODT IGANG MED NYE TRENINGSVANER:

Skap gode forutsetninger for deg selv. Har du en travel hverdag med mange baller som skal sjongleres. Familie, barn, fritidsaktiviteter, osv, osv er det kanskje ikke en god forutsetning å klemme inn 4 turer på treningssenteret? Hva kan du gjøre for å skape gode forutsetninger til dine nye treningsvaner?

– Trene smartere og mer effektivt.

– Få hjelp til å sette opp treningsprogrammer som passer din hverdag og dine mål.

– Kan du trene hjemme eller ute for å ha mer fleksibilitet rundt treningen din?

– Eller kanskje det er bedre å avtale med familien at du har dine faste treningstider akkurat som andre har sine faste aktiviteter?

Begynn på ditt nivå. Alle har vært nybegynner en gang. Man begynner jo ikke å trene fordi man er i god form, man begynner fordi man har et ønske om å bli det. Begynner du på ditt nivå gir du deg selv best mulig utgangspunkt. Du bygger opp kroppen din i riktig tempo, lærer riktig teknikk og legger et godt grunnlag for fremtidig utvikling.

Se muligheter. Alle monner drar i forhold til fysisk form. Ingen tinger er bortkastet.

Gode råd kan ikke gjentas ofte nok!

Det er de små forandringene du klarer å opprettholde over tid som til syvende og sist vil gi deg den livsstilen du ønsker deg.

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

3. januar 2018 | Ernæring, Kropp

Kommentarer (2)

  1. Hei Jobber 4 dager i uka med mat på jobb. Brød, knekkebrød, og middag 2 g. i mnd. Trenger veiledning for å få nok mat, eter lite, tar ikkje av meg. Ønsker å gå ned 5 kg

Comments are closed.