VANILJEBOLLER MED JORDBÆR | søtet med vaniljekesam

Reklame 6. juli 2021 | Boller & Brød, Oppskrifter

kan bestilles hos ark.no HER

Jeg prøver å lande litt etter at forhåndssalget på MIN SUNNE LIVSSTILSDAGBOK startet på søndag!

Jeg skal innrømme at jeg nok ikke hadde regnet med at så mange ville kjøpe den på forhåndssalget, derav valget å tilby personlig signering 😉 Men nå har sjokket lagt seg, og jeg skal bruke sommerferien min på å lade opp til signering 😉

Er så utrolig takknemlig for at så mange mennesker finner glede og inspirasjon i det jeg lager! Jeg har virkelig verdens beste jobb!

 

Søndag kjøpte jeg med meg noen deilige jordbærboller fra Tjøme Kolonial. Altså, bedre måte å bruke de norske jordbærene på tror jeg nesten ikke jeg har smakt! Bortsett fra med fløte og sukker så klart 😉

Fra før av har denne bloggen oppskrift på vaniljeboller med skogsbær, så så klart måtte jeg teste å lage en jordbærversjon også.

Om det ble vellykket?

Om det ble!

Deigen til disse bollene er en liten genial oppfinnelse som jeg gjorde for noen år siden. Bolledeig, søtet med vaniljekesam. Altså ingen spesialprodukter i disse. Deigen er også helt fantastisk å jobbe med!

Til å lage disse bollene trenger du en porsjon av DENNE deigen.

Skal bollene være sukkerfri trenger du å lage din egen vaniljekrem. Oppskriften skal du så klart få av meg, men helt ærlig?

Kjøper du vaniljkrem, så tilsvarer det ca. 6 gram per bolle!

Sukkerfri vaniljekrem:

Ingredienser

  • 5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 60 gram sukrin melis – evt sukrin
  • 50 gram maizena

Fremgangsmåte

  • Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett frøene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den når rett før kokepunktet.
  • Pisk sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rør så inn maizena.
  • Når melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen.  Hell alt over i kjelen, og rør på middels varme til blandingen tykner krem.
  • Sett i kjøleskapet.

Slik lager du bollene!

Fremgangsmåte

  • Start med å lage kremen og sett den til avkjøling.
  • Lag bolledeigen som beskrevet – uten rosiner. Hev som beskrevet i oppskriften.
  • Form 6-8 boller og trykk dem flate. Sett til etterheving.
  • Når de er ferdige med å heve trykker du ut en grop i hver bolle og fyller dette med 2 ss vaniljekrem. Legg to halve jordbær på toppen.
  • Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.

Jeg vet det er vanskelig, men vaniljeboller smaker alltid best om de får avkjølt seg litt først!

Reklame 6. juli 2021 | Boller & Brød, Oppskrifter