LYSE ROSINBOLLER | søtet med vaniljekesam

26. september 2018 | Boller & Brød

God lillelørdag.

Jeg skal innrømme at jeg i oppkjøringen til FIR PÅ 30 DAGER har sviktet lille lørdag på bloggen, men i dag blir det andre boller (bokstavlig talt) og det kommer faktisk to innlegg om sunne søtsaker og et balansert kosthold på bloggen.

Først ut er disse deilige bollene. Her om dagen fikk jeg nemlig helt vanvittig lyst på bollen. Men jeg var tom for alt av alternative søtningsstoffer. Det jeg derimot hadde var vaniljekesam og rosiner!

Ok, tenkte jeg. La oss smelle sammen en deig og se hvor søte de blir! Som sagt som gjort og resultatet ble mer enn godkjent av alle her hjemme. Det ble så godkjent at jeg ikke rakk å ta bilde av bollene før de var borte!

Så i dag måtte jeg bake dem på nytt, for disse fortjener helt klart en plass på bloggen! Så luftige og saftige – akkurat passe søte!

 

Til 6-8 boller trenger du:

Ingredienser

 • 3 dl vaniljekesam
 • 25 gram gjær
 • 1 egg
 • 1 ss kardemomme
 • 1 dl rosiner
 • 0,5 dl kaldt vann
 • 50 gram smeltet smør
 • 500 gram hvetemel + litt til til utbaking
 • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

 1. Smuldre deig i en bolle og tilsett vaniljekesam, egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst.
 2. Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.
 3. Slå ut luften og kna deigen sammen. Rull til en pølse, del opp og form 6-8 boller. Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.
 4. Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.
 5. Pensle bollene og stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter

Supergode med ost og syltetøy!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

26. september 2018 | Boller & Brød

Kommentarer (2)

 1. Hvordan skal den deigen bli? Jeg har måttet bruke 1kg hvetemel for at den ikke skal bli klissete

Comments are closed.