SUKKERFRIE KANELKNUTER | med jordbær og vaniljekrem

6. juni 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

APPLE HERGOOGLE HER

 

I går var en stor gledens dag! Da fikk jeg nemlig første utkast på boka mi fra designeren! Det er alltid ekstra spennende. For først da kan man tegne seg et bile av hvordan den endelig boka blir, om man kanskje mangler noe eller om det er noe man ønsker å gjøre annerledes.

Til min alltid store glede fikk jeg godkjent å putte flere oppskrifter i boka. Den har allerede 66 stykker. Men når alle var på plass i designet så jeg fort at her var det plass til flere, og dere kjenner meg. Alt handler om innhold og hvordan jeg kan få gitt dere mest mulig av det!

Så nå gleder jeg meg til å ta flere matbilder til uka. Lista over oppskrifter som jeg gjerne vil ha med, men som vi trodde det ikke var plass til er nemlig lang 😉

I mens tenkte jeg å dele denne lille oppfinnelsen med dere. Faktisk lagde jeg disse for første gang sist sommer, men jeg har lissom aldri fått tatt bilder av dem, slik at de kunne deles. Endelig!

BOLLE DEIGEN JEG HAR BRUKT ER SOM VANLIG DENNE.

La den som anvist og sett til heving.

I mens kan du lage kanelfyll og vaniljekrem.

Kanelfyll:

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 8 dadler
  • 2 ss kanel

Fremgangsmåte

  • Sett smørret på benken så det blir mykt. Fjern stenen fra dadlene og hell kokende vann over dem. La de stå i minst 10 minutter.
  • Hell vannet av. Ha dadler, smør og kanel i en bolle. Mos med en stavmikser.

Vaniljekrem:

Ingredienser

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 200 gram mascarpone
  • Frø fra en vaniljestang
  • 2-4 ss sukrin eller annen søtning etter smak

Fremgangsmåte

  • Visp sammen yoghurt, mascarpone og vaniljefrø. Smak til med sukrin eller annen søtning.

Når bolledeigen er ferdig hevet:

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 210 grader.
  • Kjevel ut deigen til et stort rektangel. Bre fyllet utover, rull deigen sammen til en lang pølse og del opp i 1,5 cm tykke biter. La snurrene etterheve i 20 minutter.
  • Pensle med et ett og stek midt i ovnen i 10-12 minutter.

Server med vaniljekrem og friske jordbær! Jeg lover deg at dette tar kanelknutene/snurrene til et helt nytt og mer sommerlig nivå!

Ha en nydelig lørdag!

 

Stort Smil

Desiree

 

6. juni 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter