SUKKERFRI SJOKOLADEMOUSSEKAKE | kun 3 ingredienser

4. desember 2019 | Godis og kaker, Uncategorized

reklame for egen bok

I går fikk jeg en utrolig hyggelig mail fra en dame som hadde kjøpt boka mi i julegave til både datter, søster og bestevenninnen. Men siden boken ikke blir sendt ut før i romjulen lurte hun på om jeg kunne skrive en liten hilsen til dem som hun kunne legge under juletreet i mens.

Det kunne jeg så klart, men det fikk jeg også til å tenke på at jeg har fått flere meldinger fra folk som har kjøpt boka mi som julegave. Så nå har jeg fått forlaget til å lage denne som du kan printe ut om du har lyst på noe å legge under juletreet.

Du kan fremdeles forhåndsbestille boka HER til en ekstra hyggelig pris 🙂

I dag har jeg ellers kastet med over et lite kjøkkenprosjekt som jeg har hatt i bakhode i noen uker nå. Nemlig denne sjokkolademousse kaken – uten sukker og gluten!

Funksjonell mat har nemlig kommet med et nytt produkt! Sukkerfri sjokolademousse på pose. Som du bare visper sammen med melk og setter i kjøleskapet. Akkurat som Feria sin 😉 Og da slo det meg at dette produktet burde kunne brukes på samme måte.

Så jeg bestemte meg for å prøve å lage en sjokolademousse kake ved å halvere mengden melk. Det funket akkurat som jeg hadde håpet, men en kake trenger jo også en bunn.

Jeg liker mousse og ostekaker best med litt sprø bunner av nøtter eller kjeks, så igjen vendte jeg meg til et produkt fra funkjsonell mat. Nemlig deres sukkerfrie marsipan!

Hvis du leser bloggen jevnlig så har du kanskje fått med deg at jeg bruker akkurat det samme produktet for å lager kransekakestenger! Du finner oppskrifter HER.

Produktene finner du i helsekostbutikkene, og kaken lager du på denne måten.

Ingredienser

  • 3 poser sukkerfri sjokkolademousse
  • 400 gram sukkerfri marsipan
  • 3 dl melk

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Trykk marsipanen ut i en springform. Jeg brukte en på 15 cm i diameter.
  • Stek bunnen i ca. 30 minutter til den blir gylden. Avkjøl helt.
  • Vips sammen pulver og melk til en luftig mousse og bre utover kakebunnen.
  • Sett kaldt i minst 1 time før servering.

 

Jeg pyntet kaken ved å trykke pepperkakeformer ned i toppen og fylle dem med forskjellig kaketopping. 

Det enkle er ofte det beste tenker jeg!

Stort Smil

Desiree

 

 

 

4. desember 2019 | Godis og kaker, Uncategorized

Kommentarer (3)

  1. 1000 takk for oppskrifta,denne skal jeg prøve meg på, har en datter som elsker sjokolademousse, og er nå gravid med nr.5( jente nr.3 kommer i slutten av mars),så denne skal jeg lage til 2 juledag når barn og barnebarn kommer. God jul til deg og dine også

Comments are closed.