SUKKER OG GLUTENFRI KANELKAKE MED MARSIPAN | og julesnop på 1-2-3

11. desember 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

reklame i samarbeid med Sunkost

 

Julen nærmer seg med stormskritt. Noen er godt i gang med julebaksten, noen har ikke begynt ennå og noen har kanskje ikke planer om å lage noe som helst 😉 Alt sammen er like innafor i min bok.

Vi reiser jo selv bort i julen, så jeg har egentlig ikke de store planene i forhold til hjemmelagde julegodter, men jeg har planer om å bake denne kaka hjemme hos pappa + lage et par små ting som ikke krever alt for mye innsats på kjøkkenet.

I samarbeid med Sunkost har jeg i år nemlig lagd et oppskriftshefte som du kan hente gratis i deres butikker. Og fokuset mitt i dette hefte har vært nettopp dette. Sunne julegodter som ikke tar lang tid å lage, som ikke krever en hel haug med ingredienser.

Hefte inneholder 14 oppskrifter på alt fra småkaker til konfektkuler. Og etter en kjapp gjennomgang ser jeg at dette er produktene jeg stort sett har brukt! Ganske overkommelig med andre ord 🙂

Sukkerfri marsipan HER

Sukrin gold HER

Sukrin melis HER

Sukkerfri sjokolade HER

Sukrin sirup gold HER

Dette er også noen av ingrediensene jeg har brukt i denne kaka.

 

Ingredienser

 • 150 gram smør
 • 100 gram sukrin gold
 • 200 gram sukkerfri marsipan
 • 3 egg
 • 70 gram mandelmel
 • 1 ts kanel
 • 1 klype salt

Fremgangsmåte

 • Sett ovnen på 180 grader og kle en brødform med bakepapir.
 • Pisk sammen smør og sukrin gold.
 • Riv marsipanen på et rivjern. Vips så inn marsipan, egg og krydder. Avslutt med mandelmelet.
 • Hell røren over i formen og stek midt i ovnen i 35 minutter.

Jeg hadde litt sukkerfri smørkrem i kjøleskapet fra da jeg lagde sukkerfri Sara Bernard som jeg toppet kaka med. Men her hjemme var vi enige om at det smakte minst like godt uten! Men du finner oppskriften HER.

Sunkost har delt flere sunne juleoppskrifter på sin hjemmeside HER. Ta gjerne en titt!

 

Stort Smil

Desiree

11. desember 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter