Nei da, det kommer ikke til å komme en juleoppskrift på bloggen hver dag fremover, men jeg ble så inspirert av alle ønskene jeg fikk tilsendt på snapchat her om dagen, at jeg nesten måtte komme i sving.
Første søndag i advent sender jeg ut gratis julehefte, med alle mine beste oppskrifter på sunn og god julekos, til de som er påmeldt mitt nyhetsbrev. Påmelding finner du nederst i innlegget.
Selv om både bunn og fyll på Sara Bernard er enkle saker synes mange at denne kaken er litt styrete å lage. Det problemet løser du lett ved å lage den som en langpanne isteden for i porsjons størrelser.
Så er spørsmålet; gul krem eller sjokoladekrem?
Vel, tradisjonelt sett så er det jo sjokoladekrem, så denne gangen gikk jeg for det, men det er ennå mange uker til jul, så oppskrift med gul krem kommer.
Til mandelbunn trenger du:
400 gram mandler malt til mel med stavmikser eller blender
6 ss sukrin gold
6 eggehviter
Slik gjør du:
- Bland mandlemel og sukrin godt
- Rør inn eggehvitene
- Ha røren i en liten langpanne kledd med bakepapir
- Stekes på 170 grader over og undervarme i 15 minutter
Avkjøl helt før du tar på kremen.
Til kremen:
250 gram smør
6 eggeplommer
5 ss sukrin gold
2 ss kakao
Slik gjør du:
- Rør smør og sukrin luftig
- Bland så inn eggeplommene en og en
- Tilsett kakao
Oppbevares kaldt til det skal smøres på bunnen.
TIPS: la det stå litt i romtemperatur for du smører det utover
Kaken toppes med smeltet, mørk sjokolade.
Den kan fint fryses frem til de glade juledager.
Stort Smil
Desiree
Er det mulig å bruke fibersirup istedenfor sukrin gold her tror du? Er tom for sukrin gold nemlig, men fikk så lyst å lage!Er forøvrig vandt med gul krem, så gleder meg til oppskrift på det også! 😀
Ser kjempe godt ut! 😀
Karoline: Går fint 🙂
Nam nam!! Stivpisket du eggehvitene??!!
Hva med stevia i stedet?
Marianne: Nei 🙂 men du må gjerne gjøre det 🙂
Siv: Det skal gå fint 🙂
Kålles smør bruker du?