Innlegget ble opprinnelig skrevet i august 2016, men er i dag oppdatert med flere spennende oppskrifter – perfekt for barnas matpakke!
Jeg har i lengre tid snappet hvordan jeg selv forbereder matpakker hjemme hos oss. Familien er nok litt bortskjemt, for både Vilde og Daniel får med seg matpakker – hver dag. Og jeg synes jo mat er gøy, så matpakkene er kanskje ikke helt standar. Når det er sagt har jeg ikke tenkt til å gi deg masse fancy matpakketips i dag. Jeg skal gi deg noen kjappe og enkle triks som du har både tid og rom til i hverdagen, også skal jeg gi deg oppskriften på disse søte matpakke muffinsene. Fri for sukker, melk og gluten.
Vi tar tipsene først!
Invester i gode matbokser. Gjerne med flere rom slik at maten ikke blir grisete og ser mer innbydende ut.
Kjøp gjerne noen små bokser til å ha ved siden av. Kjekt til bær, nøtter og små snacks.
Skjær opp frukten og grønnsakene. Jeg har en bolle i kjøleskapet med kaldt vann. Oppi her har jeg gulrøtter i staver og blomkål. Bare til å ta en neve, riste litt og putte i boksen
Skjær gjerne opp epler og pærer. For å unngå at frukten blir brun og kjedelig, bland den med appelsin eller ha over litt sitron. Jeg har en flaske sitron i kjøleskapet til dette.
Legg Skyr og smoothie i fryseren. Da sikter jeg til disse du får på «flaske». Da holder de seg kalde og fungerer samtidig som fryse ellement i matboksen.
Kok egg med litt konditorfarge. Just for fun.
Lag små grillspyd med grønnsaker og pålegg.
Fylte pitabrød er like enkelt som en smurt brødskive, men både ser og smaker mer.
Bruk middagsrester.
Tørr å tenke utenfor den kjedelige Norske matboksen!
Lag pasta salat. Dette gjorde jeg mye før:
- Kok opp fullkornspasta
- Ha frosne grønnsaker i vannet mot slutten av koketiden.
- Avkjøl det hele i kaldt vann.
- Ha oppi kost skinke og ost
Vilde elsker det, og du har matpakke klar til flere dager. Tror jeg skal ta den opp igjen 🙂
Så var det disse godsakene!
Til 7 stykker trenger du:
1 medium stor søtpotet
2 dl kokosmasse
4 egg
0,5 dl olje
1 ts bakepulver
1/4 ts vaniljepulver eller vanilje ekstrakt
2 ss honning eller sukrin gold
1 krum salt
1,5 dl frosne bær. Jeg brukte solbær
Slik gjør du:
- Kok poteten helt mør og mos den til mos.
- Rør inn egg og olje.
- Bland så sammen alt det tørre.
- Miks sammen det tørre og det våte. Vend inn bærene tilslutt.
- Fordeles i muffinsformer
- Stekes på 200 grader (varmluft) i 20-25 minutter
Andre barnevennlige oppskrifter:
Prøv også Vilde sunne snack cookies. Perfekt til smoothies!
Husk at din livsstil går i arv <3
Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Åh, det så ordentlig godt ut!! 😀 Flotte tips. Middagsrester funker bra som matpakke 🙂
Hei,Er det ikke veldig mye kalorier i kokosmasse?
Kjersti: Per 100 gram ja, men det veier jo ikke noe 😉 Dessuten er ikke kalorier usunt 🙂 Du trenger dem faktisk 😉 Med tanke på at det hverken er sukker, mye smør eller hvetemel i disse er de ganske så kalorivennlige 🙂
Så mye godt! Fine tips ^^
Herregud det ser så godt ut, for noen fantastiske bilder 😀
Kan man bruke kokkosmel?
ja ønsker gjerne et lignende innlegg for voksne ja! er lei av å tenke ut matpakker til jobb osv.
Sunniva: ja 🙂
Ja takk, vil gjerne ha tips til matpakke for voksne
Hei,Har en datter som ikke tåler nøtter, og heller ikke kokos. Er det noe annet jeg kan bruke i stedet for kokosmasse?
Hvor har du kjøpt matboksen på bildet? 🙂 Den så praktisk ut for slike lunsjer!
Mathilde: notabene 🙂
Malin: havregryn 🙂
Eirin: Jeg bruker bare helt vanlige ting fra butikke 🙂 Vanlig honning. Følg meg på snap så ser du ingrediensene 🙂
De muffinsene så superdeilige ut!! Ha en nydelig dag søta <3
Helene Ragnhild: Takk 🙂 Og lykke til med livesendingene 🙂
Ja takk til tilsvarende innlegg for voksne :-)Disse muffinsene ser virkelig gode ut, nam!Hvor kjøper du muffinsformene? Det er vanskelig å finne brukbare former her jeg bor :-/
Monique: Trooor det var Jernia av alle steder 🙂
Hjelpe meg. Prøvde oppskriften nå. Med en sikkert for stor søtpotet.. Fylte et helt brett med små muffensformer. Og enda har jeg litt røre igjen..
Helene: Høres ut som en stor potet 😉 tror de blir gode for det 🙂
Hadde vært kjempefint med matpakketips for voksne, også.
Hvordan oppbevarer du muffinsene? Lagde de i går og spiste 1, smakte helt nydelig. Men etter 1 natt i kjøleskap så ble den veldig vassen og ikke så god dessverre 🙁 Tips?
Christine: De kan oppbevares som vanlige muffins 🙂
Hei,De smaker jo kjempe gode!Men kan det stemme at de er ganske myke/bløte på innsiden?Og kan disse fryses ned?På forhånd takk for svaret.
Marlou: det er ikke mel i dem 🙂 så de blir myke 🙂 kan fryses 🙂
Hei. Disse så helt fantastiske ut. Sønnen min har glutenallergi så disse lages sammen med han akkurat nå. Men jeg har ikke honning. Kan jeg bruke lønnesirup?
Gjerne ta noe som er økonomisk smart for studenter, i forhold til lunsjpakker og/eller middag 🙂 @Hannemarie95 og @Hanneslifegoal på instagram, vil ha noe å gøy å legge ut der 😀
Hanne: Ligger flere innlegg på bloggen om sunn og billig mat 🙂
Jeg kan ikke ha kokos, kan jeg bare sløyfe det, eller må det erstattes med noe?
Havregryn 🙂
Prøvde meg på matpakke-muffinsene i går, jeg brukte også muffinsformer i papp, men jeg ser nå at de jeg brukte kanskje er litt høyere enn de på bildet ditt, for mine ble så bløte inni? Det er vel ikke meningen det? Jeg tok de ut etter ca.20 min for da var de så mørke i fargen på toppen. Men vi spiste de med skje, kjempegode!! De ble med i matpakka til gutta mine i dag! Neste gang skal jeg prøve å steke de i silikonformene mine, de er litt mindre. Takk for mange flotte tips, du gjør min nye vei til et sunnere liv enklere!
Siden det ikke er mel i blir de ikke som vanlige muffins, de blir litt bløte, men ikke «rå» 🙂