Grove pitabrød til kjappe lunsjer og middager

14. januar 2016 | Matpakka

Disse har dere sett mye på snapchat i det siste. Og det er ikke så rart.

For det første er de super enkle å lage, for det andre er de skikkelige gode og for det tredje er de en god reddning når supermamma kreftene holder på å ta slutt!

Jeg bruker disse masse til Vildes matpakker og i perioder brukes de til middag også. Fylt med kyllingsalat, som tilbehør til gryteretter og pizzabunn er vel det dere har sett på livestoryen min.

Dere har spurt etter oppskrift en stund og her er den endelig.

Til 6-8 stykker trenger du:

 

1/2 pk fersk gjær

3 dl lunkent vann

2 ss olje

1 knipe salt

7 dl fibramel

 

Slik gjør du:

Rør ut gjæren i lunkent vann.

Tilsett salt og olje.

Rør inn melet og elt deigen godt.

 

Del den så opp o 6-8 emner som du ruller til små boller.

Settes til heving i 15-20 minutter.

 

Så, uten å kna disse bollene mer skal de kjevles ut til de er ca 1 cm tykke pitabrød.

Settes så til heving i 30 minutter.

Denne prosessen er viktig da det er denne som lager lommene i pitabrødet.

 

Stekes på 250 grader i 8 minutter. Bruk varmluft om du har.

 

Med det setter jeg punktum for en utrolig hektisk dag!

I morgen er det Vixen, om jeg er klar eller ei! Jeg gleder meg uansett!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#pitabrød


#familiemat


#matpakker


#matpakketips


#turmat

 


14. januar 2016 | Matpakka

Kommentarer (15)

  1. Åh, herlig med en sunn oppskrift på pitabrød! Det er jo så godt 😀 God natt 🙂

  2. Fantastisk! Disse skal definitivt testes ut. Har startet et nytt år, med å ta tak i livsstilen min og endre den. Bloggen din er definitivt den første mat- og treningsbloggen jeg oppsøker når jeg er på leting etter oppskrifter og treningsøvelser. Jeg lurer på en ting. Kan du svare ca. på hvor mange kcal du tror det er i et slik pitabrød? Fører dagbok skjønner du!

  3. Er Fibramel det samme som Fibra fullkornshvetemel? Aldri sett Fibramel i vanlige butikker, hvor kjøper du det?

  4. De må prøves! 🙂 Hvor mange kalorier tror du det er i hvert brød evt en hel deig? 🙂

  5. Lurer også på om man kan bruke en annen type mel? 🙂 forslag? 🙂 (vil gjerne ha de sunne, men har ikke sett fibramel på nærbutikken)

  6. Hei, hvor mange karbohydrater pr 100 gram beregner du? Regnet ut eller tar du sånn røflig, ca 50?(Har også datter med dia1).

Comments are closed.