SOLSKINSBOLLER | uten sukker

15. november 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Alle gode ting er 3, og 3 forsøk tok det meg å få disse ut på bloggen!

Første gang spiste hundene dem! Andre gang spiste Daniel (og jeg) dem før jeg fikk tatt bilde,  men i dag – i dag gikk det!

Så da håper jeg du benytter anledningen til å bake litt i helgen! For de er super gode! Og kan så klart fyses ned. 

Bolledeigen er DENNE

Lag den som beskrevet og sett til heving.

Til vaniljekremen trenger du:

Ingredienser

  • 5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 60 gram sukrin melis – evt sukrin
  • 50 gram maizena

Fremgangsmåte

  • Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett frøene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den når rett før kokepunktet.
  • Pisk sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rør så inn maizena.
  • Når melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen.  Hell alt over i kjelen, og rør på middels varme til blandingen tykner krem.
  • Sett i kjøleskapet.

Latmanns kanelfyll:

Ingredienser

  • Smør
  • Kanel
  • Sukrin Gold

Solskinsboller:

Fremgangsmåte

  • Sett smøret i romtemperatur slik at det blir mykt
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør et tynt lag med smør på deigen. Strø over godt med kanel og sukrin gold.
  • Del deigen opp i strimler på 1,5 cm og rull sammen bollene.
  • La dem hele i 30 minutter.
  • Pensle med et egg. Trykk ned midten av bollen og legg . 1-2 ss vaniljekrem i midten.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Å holde fingerne unna disse med en gang de kommer ut av ovnen er ikke lett, men vaniljekrem smaker jo alltid best når den har fått avkjølt seg litt 😉

 

Følg meg gjerne på instagram HER

 

Stort Smil

Desiree

15. november 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (4)

Comments are closed.