PROTEINRIKE og LAVKARBO KNEKKEBRØD | uten egg, melk eller gluten

8. oktober 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter

egen reklame

Jeg har fått dilla! Linsedilla!

Nå har jeg brukt linser i matlagning lenge. Typisk i retter man vanligvis bruker kjøttdeig. Som denne pastagratengen. Eller i supper og salater!

Nå har jeg «oppdaget» et helt nytt område å bruke dem. Nemlig bakst. Så denne uka har www.fitfocus.no blitt oppdatert med både knekkebrød og granola – med linser. En genial, enkel og billig måte å gjøre maten mer næringsrik, tilføre ekstra proteiner og ikke minst fiber.

Disse knekkebrødene er en ny variant av mine super enkle lavkarbo knekkebrød – uten egg eller velg (veganske med andre ord).

Oppskriften er egentlig den samme, jeg har bare tilsatt røde linser.

Til to brett trenger du:

Ingredienser

  • 2 dl tørre linser *
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 2 dl krustakli
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 5 dl kokende vann

*Denne oppskriften funker best hvis du bruker tørre linser, som så skal bløtlegges før du rører inn de andre ingrediensene. Tørre linser finner du i alle matbutikker.

Lite tips er å skylle linsene under kaldt vann, legg dem i en bolle, dekk med kaldt vann og la dem stå på benken frem til du skal lage knekkebrødene – 8-12 timer.

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 160 grader varmluft
  • Hell vannet av linsene og rør inn alle de tørre ingrediensene.
  • Hell over kokende vann og rør godt. La det stå og svelle i 10 minutter.
  • Bre røren utover to kledde stekebrett. Rut opp med et pizzahjul.
  • Stekes midt i ovnen i 70 minutter ** Du kan fint ha begge brettene i ovnen samtidig, men bytt plass på dem etter ca. halve steketiden.

**Ovner er ofte litt forskjellige, og om du opplever at dine knekkebrød er litt myke etter 70 minutter er det bare å steke dem 5-10 minutter lengre.

Oppbevares i en tett boks.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

8. oktober 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter

Kommentarer (2)

Comments are closed.