KREMETE PASTAGRATENG | vegetar

4. mars 2019 | Middag, Oppskrifter

Hei mandag 🙂

 

Denne uka starter jeg rett og slett med en kjøttfri middag. Så god at de her hjemme ikke enset at den faktisk var kjøttfri, og utrolig enkel å lage.

Minner på mange måter på en lasagne, men ostesausen er byttet ut med en deilig, kremete tomatsaus – så da syntes jeg ikke det var innafor å kalle den for det!

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

  • Olje
  • 1 gul løk
  • 4 ss tomatpure
  • 5 dl vann
  • 2 bokser ferdigkokte linser
  • 225 g sjampinjong
  • 1 rød paprika
  • 250 g cherrytomater
  • 4 dl gryr kokos og raps melk eller lett matfløte
  • Fullkorn lasagneplater
  • 125 g mozzarella
  • Krydder: paprika, oregano, timian, spisskummen, chilli, salt og pepper

Ingredienser

  • Sett ovnen på varmluft 200 grader
  • Start med å steke  hakket løk i stekepannen med olje
  • Tilsett krydderet
  • Tilsett tomatpure og dermed vann
  • Tilsett linser og kuttet sjampinjong i pannen
  • Kutt opp paprikaen og tomater, og tilsett dette i pannen
  • La det småkoke i 10-20 minutter
  • Tilsett til slutt melken og la det småkoke i et par minutter til
  • Lag lasagnen lagvis med saus og pastaplater
  • Strø osten på toppen
  • Stekes midt i ovnen i ca 25-30 min til platene er møre og osten er gylden.

 

La den gjerne stå og sette seg litt på benken om du har tid.

Serveres med frisk salat og brød til!

 

Følg meg gjerne på Instagram (fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

4. mars 2019 | Middag, Oppskrifter

Kommentarer (2)

  1. Hei jeg har boka di fit på 30 dager, kan feks denne oppskriften være en del av måltidene? Altså ta en fjerdedel av denne retten?
    Gjelder forsåvidt alle rettene dine

  2. Her ønsker jeg meg definisjon av hva 2 bokser linser betyr og hvilke type linser. Røde? Grønne? 300g? 400g?

    Jeg forsøkte meg på retten i går, gode smaker med linsene ble veldig melete. Kanskje de kokte for lenge?

Comments are closed.