egen reklame
Jeg har fått dilla! Linsedilla!
Nå har jeg brukt linser i matlagning lenge. Typisk i retter man vanligvis bruker kjøttdeig. Som denne pastagratengen. Eller i supper og salater!
Nå har jeg «oppdaget» et helt nytt område å bruke dem. Nemlig bakst. Så denne uka har www.fitfocus.no blitt oppdatert med både knekkebrød og granola – med linser. En genial, enkel og billig måte å gjøre maten mer næringsrik, tilføre ekstra proteiner og ikke minst fiber.
Disse knekkebrødene er en ny variant av mine super enkle lavkarbo knekkebrød – uten egg eller velg (veganske med andre ord).
Oppskriften er egentlig den samme, jeg har bare tilsatt røde linser.
Til to brett trenger du:
Ingredienser
- 2 dl tørre linser *
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl chiafrø
- 2 dl krustakli
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 5 dl kokende vann
*Denne oppskriften funker best hvis du bruker tørre linser, som så skal bløtlegges før du rører inn de andre ingrediensene. Tørre linser finner du i alle matbutikker.
Lite tips er å skylle linsene under kaldt vann, legg dem i en bolle, dekk med kaldt vann og la dem stå på benken frem til du skal lage knekkebrødene – 8-12 timer.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 160 grader varmluft
- Hell vannet av linsene og rør inn alle de tørre ingrediensene.
- Hell over kokende vann og rør godt. La det stå og svelle i 10 minutter.
- Bre røren utover to kledde stekebrett. Rut opp med et pizzahjul.
- Stekes midt i ovnen i 70 minutter ** Du kan fint ha begge brettene i ovnen samtidig, men bytt plass på dem etter ca. halve steketiden.
**Ovner er ofte litt forskjellige, og om du opplever at dine knekkebrød er litt myke etter 70 minutter er det bare å steke dem 5-10 minutter lengre.
Oppbevares i en tett boks.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hei ser det er kruska kli i knekkebrødene. Er det ikke gluten i kruska kli?
Veldig veldig gode knekkebrød Anbefales på det varmeste