Det begynner å bli noen år siden jeg postet frokostkake på bloggen første gang, men jeg ser på statistikken min at de fremdeles er populære og ofte besøkt.
Du finner en variant med banan HER, med eple og kanel HER og en med bringebær HER
I dag skal du få en variant med min personlige favoritt smak! Sitron og valmuefrø!
En kake gir 8 biter, så her har du frokost hele uka + litt til.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 dl valmuefrø
- Saften av 2 sitroner
- 1 dl fiber sirup clear eller honning
- 4 egg
- 2 dl gresk yoghurt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Blend havregrynene til mel i en stavmikser eller blender. Rør så havremelet sammen med valmuefrø og bakepulver.
- Pisk sammen egg, gresk yoghurt, søtning og sitronsaft før du blander det våte og det tørre.
- Fordel røren i en smurt brødform med bred bund. Stekes i 30 minutter.
Perfekt frokost på farten. Spises som den er, sammen med litt frukt, bær, yoghurt eller kanskje en deilig smoothie.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Er det mulig å bytte ut valmuefrø med en annen type frø? Noen mener valmuefrø ikke er bra barn/gravide osv.
Dette var genialt! Spm.: Hvordan holder du det ferskt hele uken? I kjøeskap eller pose på benken?
Mmm bare elsker sitron og valmuefrø. Kan man bytte fibersirup/honning med sukrin gold el?
Kan man bruke havremel istedet for å blende havregryn til mel?