Proteinrik Frokostkake med eple og kanel; fri for bananer, sukker, gluten og melk

7. mai 2016 | Frokost

 

Fokostkaka ble raskt en av de mest populære oppskriftene her på bloggen. Kanskje ikke så rart, for her har du en sunn og mettendes frokost du kan gjøre klar for hele uka. En kake gir 8 stykker, og passende frokost er en bit sammen med litt fukt eller yoghurt. Skal jeg tro på deres tilbakemeldinger så er den like populær i hele familien.

Den første kaken jeg lagde hadde en base av nøtter, egg og bananer. Det var flere som lurte på hva annet enn bananer man kunne bruke, og jeg gjør jo hva jeg kan for å oppfylle deres ønsker. Så nå har jeg mekket en ny en – uten bananer.

 

Til en kake trenger du:

2 små søtpoteter – kokt møre og most

100 gram mandler

50 gram kokosmasse

50 gram gresskarfrø

4 egg

1 ts bakepulvet

Noen dråper vanilje essens eller 30 gram proteinpulver med vaniljesmak

2 grønne epler – revet

1, 5 ts kanel

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader varmluft

  1. Mal mandler, frø og kokosmasse til mel med en blender eller stavmikser
  2. Mos så egg og søtpotet sammen.
  3. Tilsett revet eple, kanel, bakepulver og vailjepulvet. Rør godt.
  4. Miks det våte og det tørre.

Hell røren over i en kledd brødform. Min brødform er ganske bred. Har du en høy og smal form kan dette påvirkel steketiden.

Stekes i 30-40 minutter. Mot slutten sjekker du om kaken er ferdigstekt ved å stikke noe ned i midten. Fester det seg deig på trenger den litt til.

Den første frokostkaken finner du
HER

 

Fortsatt god langhelg.

 

Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#sukkerfri

 #glutenfri
#melkefri


#eplekake


#frokost


#matpakke


#diamat


7. mai 2016 | Frokost

Kommentarer (6)

  1. Johanne: det er egntlig ikke såååå nøye 🙂 Kaka blir god uansett 🙂

  2. du lager så mye godt!! denne skal absolutt prøves 😀 men hvor mange kalorier er det i hele kaka? 😀

  3. Prøvde meg på denne i går, det var litt vanskelig å vite når den var ferdig, og den blei litt fuktig, skulle jeg stekt lenger eller kan det være at jeg hadde for mye søtpotet?

Comments are closed.