Fokostkaka ble raskt en av de mest populære oppskriftene her på bloggen. Kanskje ikke så rart, for her har du en sunn og mettendes frokost du kan gjøre klar for hele uka. En kake gir 8 stykker, og passende frokost er en bit sammen med litt fukt eller yoghurt. Skal jeg tro på deres tilbakemeldinger så er den like populær i hele familien.
Den første kaken jeg lagde hadde en base av nøtter, egg og bananer. Det var flere som lurte på hva annet enn bananer man kunne bruke, og jeg gjør jo hva jeg kan for å oppfylle deres ønsker. Så nå har jeg mekket en ny en – uten bananer.
Til en kake trenger du:
2 små søtpoteter – kokt møre og most
100 gram mandler
50 gram kokosmasse
50 gram gresskarfrø
4 egg
1 ts bakepulvet
Noen dråper vanilje essens eller 30 gram proteinpulver med vaniljesmak
2 grønne epler – revet
1, 5 ts kanel
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader varmluft
- Mal mandler, frø og kokosmasse til mel med en blender eller stavmikser
- Mos så egg og søtpotet sammen.
- Tilsett revet eple, kanel, bakepulver og vailjepulvet. Rør godt.
- Miks det våte og det tørre.
Hell røren over i en kledd brødform. Min brødform er ganske bred. Har du en høy og smal form kan dette påvirkel steketiden.
Stekes i 30-40 minutter. Mot slutten sjekker du om kaken er ferdigstekt ved å stikke noe ned i midten. Fester det seg deig på trenger den litt til.
Den første frokostkaken finner du
HER
Fortsatt god langhelg.
Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#sukkerfri
#glutenfri
#melkefri
#eplekake
#frokost
#matpakke
#diamat
Johanne: det er egntlig ikke såååå nøye 🙂 Kaka blir god uansett 🙂
Kan jeg bruke banan istedet for søtpotet her?
Vera: ja 🙂
du lager så mye godt!! denne skal absolutt prøves 😀 men hvor mange kalorier er det i hele kaka? 😀
Prøvde meg på denne i går, det var litt vanskelig å vite når den var ferdig, og den blei litt fuktig, skulle jeg stekt lenger eller kan det være at jeg hadde for mye søtpotet?
Hege: Det er ikke mel i den, så den vil ikke bli «tørr»