Hvor ofte burde du trene mage? + Min favoritt mageøvelse

18. januar 2017 | Trening
Bilde; Monsterfoto

Mens jeg venter tålmodig på at vinteren skal komme til Østlandet prøver jeg i det minste å legge litt treningsgrunnlag på treningssenteret.

Jeg e l s k e r å stå på ski, og en stor motivasjon for å løpe meg gjennom sommeren er at det går litt lettere i sporet om vinteren, men nå som is, kulde og og mørke setter stopper for løpeturene mine, og ingen snø er i sikte, blir det altså mølle, stake maskin og styrketrening enn så lenge!

I går var det overkropp som sto på treningsprogrammet. Selv om jeg har et fast program som jeg følger liker jeg å variere mageøvelsene mine, og i går ble det altså denne! En liten favoritt!

Pass på at du holder igjen med magen når du reiser deg opp. 

Hvis du vil se hele treningsprogrammet mitt, så kan du skrive det ut HER

Hvor ofte burde jeg trene mage?

Er noe jeg ofte får spørsmål om.

Mage og core er delaktig uansett hva du gjør. Om du spinner, løper, sitter, står, snur deg rundt i sengen, tråkker på gassepedalen. Det er nesten bare når du trykker på fjernkontrollen til TV’en at den er inaktiv!

Så jeg tenker at når magen er så aktiv i øvelser som også trener resten av kroppen, er det liten grunn til å bruke mye tid på mageøvelser alene!

Visste du at en av de mest effektive øvelsene du kan gjøre for mage og core er knebøy? Og når du trener knebøy så trener du i tillegg til mage-  lår, rumpe og korsrygg?

 

Skal man ikke trene magen eller core?!

Jo, du burde absolutt trene mage, korsrygg og ryggstrekkerene! Men sammen med et variert styreprogram vil jeg si at en gang i uka holder.

Hvis du derimot ikke trener annen styrke, kanskje du bare trener kondisjon, burde du absolutt legge inn magetrening  2 ganger i uka, men velg gjerne øvelser som gjør mer enn å trene magen isolert! Sørg for at du får med deg hele core-muskulaturen!

For eksempel denne økten HER

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

18. januar 2017 | Trening