NYTTÅRSFORSETTET JEG HAR HATT I 15 ÅR | endelig klarte jeg det!

3. februar 2020 | Livsstil

APPLE HER GOOGLE HER

I år er det 15 år siden jeg begynte å jobbe som Personlig trener og januar ble den måneden i året jeg helt klart hadde mest å gjøre på jobb!

Personlig har jeg alltid lurt litt på hvorfor akkurat januar er den måneden alle tenker at de skal legge om livsstilen, komme i form, gå ned i vekt, osv, osv.

Jo, jeg skjønner at det henger sammen med jula og feriene, men hvis du tenker deg litt om så er januar en veldig dårlig måned å gjøre akkurat dette på! Hvorfor?

For det første så har du faktisk akkurat lagt bak deg en måned med litt annerledes rutiner rundt mat, kanskje du har spist litt mer sukker, raske karbohydrater, alkohol, osv.

Å gå fra ditt daglige kosthold til å følge en kostplan eller  prøve å endre dine daglige rutiner rundt mat er vanskelig nok i seg selv. Å gå fra julens kosthold og mangel på rutiner er ennå mer krevende!

Hva burde du heller gjøre?

Bruk januar til å komme tilbake til dine vanlige rutiner, sett deg inn i hvilke endringer du trenger/ønsker å gjøre, hvordan det kan gjøres på best mulig måte, sett deg noen konkrete mål – og ikke minst planlegg hvordan det skal gjennomføres. Så står du mye bedre rustet til å faktisk gjennomføre!

I tillegg er januar for mange en måned preget av mye sykdom. Ikke nødvendigvis din egen, men sykdom på jobb, syke barn, syk samboer – gir også ekstra utfordringer som fort gjør at man detter ut av nye rutiner.

Dette ser jeg særlig hos kunder som setter i gang med nye treningsrutiner eller mer trening.

Man blir selv syk, eller får avbrekk i treningen på grunn av sykdom på jobb eller hjemme. En konsekvens blir at man detter ut av de nye rutinene før de egentlig blir rutiner, og kommer ikke tilbake på trening igjen før i mai? 😉

Hva burde du heller gjøre?

Sett gjerne i gang med trening i januar, men begynn pent med en realistisk treningsmengde – og ikke minst lag en avtale med deg selv om hva du skal gjøre hvis noe kommer i veien så du ikke får trent eller spist som du hadde planlagt.

Eksempel:

Du blir borte fra trening to ganger fordi datteren din er syk. Sett et kryss i kalenderen for hvilken dag du skal dra på trening igjen – uavhengig av hva du skal trene, hvor lenge eller om det bare blir en økt den uka.

Hva oppnår du ved dette?

Du beviser ovenfor deg selv at du kan holde avtaler med deg selv, og at du kommer raskt i gang igjen. Dette gir både mestring og motivasjon!

Se hvordan du kan sette opp et fornuftig og effektivt treningsplan HER

Så hva er mitt nyttårsforsett, som jeg endelig har klart?!

Vel, jeg har også slitt med akkurat disse tingene. Januar er for meg en måned hvor jeg ofte blir syk, hvor det er ekstremt mye å gjøre på jobb og hvor jeg ikke får trent eller spist så bra som jeg ønsker. Men i år går jeg endelig inn i februar og føler at jeg har knekt januar koden, og er klar for å løse februar mist like bra!

Hva har jeg gjort – helt konkret?

  • Jeg har lagd meg et realistisk treningsprogram basert på 2 økter + 1 bonus økt i uka (når jeg hadde tid)
  • Når jeg eller ungene har blitt syke så jeg ikke har fått trent har jeg dratt på trening ved første anledning, ikke ventet til neste uke. Dette har gitt meg følelsen av å mestre, ta kontroll over situasjonen og ikke minst masse motivasjon.
  • Jeg har hatt fokus på et par enkle ting når det kommer til kosthold

-Starte dagen med en smoothie – så får jeg i det minste i meg en god dose frukt og grønt, uavhengig av hvordan dagen utviklet seg.

-Passet på å spise masse grønnsaker sammen med middagen, og gjerne lage litt ekstra til middag som jeg eller Daniel kunne spise dagen etter.

– Ta med meg en frukt hver gang jeg skulle hente i barnehagen.

Jeg har rett og slett gjort dette:

Hentet fra boka DESIREE´s SUNNE MATPLANLEGGER HER

Helt konkrete arbeidsoppgaver for å gjennomføre januar på en god måte – og ikke minst en avtale med meg selv på hva jeg skulle gjøre når det ikke gikk etter planen. For livet skjer – med oss alle!

Nå går vi inn i februar og jeg skal passe på at jeg ikke blir for overmodig når jeg lager en plan for denne måneden. Målet mitt i februar er derfor å fortsette på samme måte i forhold til kostholdet. Det funker veldig bra. Men jeg har lyst til å komme ordentlig i gang med løpetreningen min igjen.

Men jeg skal fremdeles legge opp planen på en slik måte at det blir vanskelig å ikke lykkes 😉

Min utfordring er langturene. Jeg har ikke så mye tid nå om dagene, og jeg liker ikke å løpe ute i mørket. Så i februar skal jeg har fokus på 2 intervaller og 1 terskeløkt i uka.

Jeg skal løpe intervaller mandag og fredag – terskeøkt på onsdag.

Konkret, realistisk og oppnåelig! Og hvis en økt ikke går som planlagt, ja så slutter jeg jo ikke å trene av den grunn?

Eller?

 

Stort Smil

Desiree

 

3. februar 2020 | Livsstil