Min løpetrening.

15. april 2013 | Trening

Ønsker du å bli god på å løpe, må du ut og løpe.

Det finnes mange fine former for kondisjonstrening som øker utholdenheten din. Sykling, svømming, ski, dans, gruppetimer, you name it! Men faktummet er at hvis du ønsker å bli god på en spesiell ting, så er det den tingen du må gjøre!

Sesongen vi går inn i nå er spekkfull av ulike mosjonsløp du kan velge å delta i. Kanskje en liten ekstra motivasjon i treningen? Noe konkret å jobbe frem i mot. Selv har jeg bestemt meg for at jeg har lyst til å løpe et terrengløp i år, på ca.10 km. Har ikke bestemt meg for hvilket ennå, men jeg holder fåreløbig en knapp på Råtassen, som går oppe ved Songsvann.

Her har du en liten oversikt over de løpene som arrangeres i lille vestfold denne vår/sommeren. Og som dere ser- mange muligheter bare her!

Det første du burde gjøre før du går i gang med trening opp mot et løp, er å prøve å løpe den distansen du ønsker å delta i. Hvis du vet underlag og løypeprofil, kan det være lurt å gjøre det så likt det faktiske løpet som mulig. At jeg løper klarer å løpe 10km på slett asfalt sier meg lite i forhold til hvordan jeg vil gjøre det i 10 km terreng…

Den treningen som bevist gir størst forbedring i utholdenhet er intervalltrening.

Les mer om hvordan du kan legge opp en intervall økt her:

 
http://desireeandersen.blogg.no/1365958060_bikinifin_del_2.html

Personlig synes jeg det er godt og variere mellom 4*4 intervaller og bakkeløp når jeg trener ute. Løper jeg inne på mølle synes jeg det er mer motiverende å løpe kortere intervaller. For eksempel 45 sekunder spurt 15 sekunder hvile.

Hvordan du legger opp intervallene dine er egentlig opp til deg. Men pass på at du følger disse rettningslinjen:

  1. Varm opp i 10-15 min.
  2. Intervallene skal alltid vare lengre enn pausene.
  3. Den totale lengden på intervallene må være minst 16min.

Når jeg legger opp min løpetrening jobber jeg altså intervaller eller bakkeløp 2-3 ganger i uken, avhengig av hvordan jeg trener ellers. 1 gang i mnd tester jeg formen ved å løpe den fatiske distansen jeg skal delta i.

Dette treningsopplegget passer fint for nybegynnere/litt trente som skal løpe inntil 10km. Er målet lengre løp vil det kreve en annen form for oppkjøring. 

Spørr gjerne hvis det er noe dere lurer på!

Nå har jeg jo gått ut i all offentlighet med at jeg SKAL løpe minst et løp i år, da må jeg jo faktisk gjøre det å!! (Skrekk, gru og glede) !

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en faktastisk mandag <3🙂


15. april 2013 | Trening

Kommentarer (2)

Comments are closed.