MANDELSMØR | med vanilje og kardemomme

13. mars 2019 | Oppskrifter

Mandelsmør er noe av det beste jeg vet! Og jeg lager en ny porsjon så og si hver uke! For her blir  det blir spist opp på 1-2-3!

Bruksområder er alt fra topping på yoghurt, grøt og smoothie, jeg bruker det til å lage cookies med, smører det på eplebiter, dypper mørk sjokolade i det og spiser det som det er – rett fra krukka! I LOVE IT!

Mandelsmør kan lages uten å tilsette søtning eller smak, det er kanskje det jeg liker aller best! Men denne gangen har jeg laget en litt søtere variant med smak av vanilje og kardemomme. Ikke en dum ide det heller.

Du trenger:

Ingredienser

  • 400 gram mandler
  • 2 – 4 ss smaks nøytral olje (jeg bruker raps)
  • 1 klype salt
  • 2 ts vaniljepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ss kokosblomst sukker

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader. Fordel mandlene utover en bakeplate og stek midt i ovnen i 12 minutter.
  • Kom mandler, salt og olje i en blender og blend i 1- 2 minutter. Skrap ned fra kantene og gjenta prosessen til du får mandelsmør. Tilsett vanilje, kardemomme og kokosblomst sukker og blend det hele sammen en siste gang.

Hvis du vil ha mandelsmør «naturelle» er det bare å droppe kardemomme, kokosblomst sukker og vanilje.

Følg meg gjerne på Instagram (fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

13. mars 2019 | Oppskrifter

Kommentarer (1)

Comments are closed.