KANELBOLLER | søtet med sukkerfri vaniljekesam og epler

Reklame 18. september 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

Her i huset er neste ukes kostplan, handeliste, oppskrifter og kurs akkurat sendt ut til medlemmene på www.fitfocus.no.

Jeg elsker at den nye siden har en meldingsfunksjon, slik at jeg kan kommunisere direkte med kundene mine. Så utrolig mye enklere enn mail og meldinger på Instagram og Facebook!

Nå skal jeg egentlig bare kaste meg rundt og pakke hele familien og to hunder sammen for en helg på Vestlia. Mor har jobbet overtid i flere uker nå, og nå trenger vi bare å komme litt bort og nyte tiden sammen. Men før jeg hopper videre på dagens agenda vil jeg dele denne oppskriften med dere. Ja, jeg vet det har blitt litt mye søtsaker på bloggen denne uka, men dere pleier ikke å klage over oppskrifter på søte og sunne saker 😉

De norske eplene er endelig i butikken. Sprø, syrlige og søte! Og så klart skal dette benyttes på bloggen! Bruker du søkefeltet finner du både eplekaker, muffins og pannekaker, så jeg er helt klart åpen for forslag til hva annet jeg kan lage.

Jeg starter i alle fall med en ny vri på bloggens evige populære kesamboller. 

Jeg har tilsatt revne epler i deigen, noe som ikke bare gir en god smak, men også gjør bollene ennå mer saftig. I tillegg er bollene penslet med litt smeltet smør, sukrin gold og kanel etter steketid. Det er virkelig der WOW effekten ligger!

Til 8-10 boller trenger du:

Ingredienser

 • 3 dl vaniljekesam
 • 25 gram gjær
 • 1 egg
 • 1 ss kardemomme
 • 1 dl revet eple
 • 0,5 dl kaldt vann
 • 50 gram smeltet smør
 • 500 gram speltmel + litt til til utbaking
 • 1 egg til pensling
 • 2 ss smeltet smør
 • 1 ss kanel
 • 2 ss sukrin gold

Fremgangsmåte

 • Smuldre deig i en bolle og tilsett vaniljekesam, revet eple,  egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst.
 • Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.
 • Slå ut luften og kna deigen sammen. Rull til en pølse, del opp og form 8 – 10 boller. Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.
 • Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.
 • Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter
 • Smelt smør og rør inn kanel og sukrin gold. Pensle bollene med blandingen med en gang du tar dem ut av ovnen

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Reklame 18. september 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter