KANELBOLLER | søtet med sukkerfri vaniljekesam og epler

13. september 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter | Skriv kommentar

De norske eplene er endelig i butikken. Sprø, syrlige og søte! Og så klart skal dette benyttes på bloggen! Bruker du søkefeltet finner du både eplekaker, muffins og pannekaker, så jeg er helt klart åpen for forslag til hva annet jeg kan lage.

Jeg starter i alle fall med en ny vri på bloggens evige populære kesamboller. 

Jeg har tilsatt revne epler i deigen, noe som ikke bare gir en god smak, men også gjør bollene ennå mer saftig. I tillegg er bollene penslet med litt smeltet smør, sukrin gold og kanel etter steketid. Det er virkelig der WOW effekten ligger!

Til 8-10 boller trenger du:

Ingredienser

  • 3 dl vaniljekesam
  • 25 gram gjær
  • 1 egg
  • 1 ss kardemomme
  • 1 dl revet eple
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 50 gram smeltet smør
  • 500 gram speltmel + litt til til utbaking
  • 1 egg til pensling
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 ss kanel
  • 2 ss sukrin gold

Fremgangsmåte

  • Smuldre deig i en bolle og tilsett vaniljekesam, revet eple,  egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst.
  • Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.
  • Slå ut luften og kna deigen sammen. Rull til en pølse, del opp og form 8 – 10 boller. Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.
  • Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.
  • Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter
  • Smelt smør og rør inn kanel og sukrin gold. Pensle bollene med blandingen med en gang du tar dem ut av ovnen

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.