LUFTIGE JULEBOLLER | uten sukker

Reklame 4. desember 2021 | Boller & Brød, Oppskrifter | Skriv kommentar

reklame Rørosmeieriet

 

Om du leser en del utenlandske oppskrifter har du kanskje falt over buttermilk i ingredienslisten. Buttermilk er nemlig en  en ettertraktet og mye brukt råvare over hele verden.

Buttermilk er en syrnet melk som brukes i alt fra gjærbakst, kaker, muffins, vafler, ol. Men også i ulike marinader og dressinger. Og nå får du endelig et alternativ til Buttermilk her i Norge, nyheten Bakemjølk fra Rørosmeieriet!

Det er mange gode grunner til å bruke Bakemjølk i bakst:

Gjærbakst, både søt, fin og grov, blir saftigere og holder seg saftig lengre.

Vaffelrøre og pannekakerøre blir saftigere og røren blir mer stabil og skiller ikke.

Kaker bakt med natron får en luftig, men nesten kremete konsistens, pga reaksjoner mellom syren i melken og natron.

 

Baking er, som mange vet, litt kjemi også!

Siden vi nå er offisielt i den søte juletid, tenkte jeg at jeg ville dele en oppgradert og julete versjon av mine favoritt, spelt boller!

Bakt med Bakemjølk, pepperkakekrydder, litt mørk sjokolade, mandler og hvis du vil – et hint av appelsin!

Til 12 boller trenger du:

Ingredienser

  • 1,5 dl Bakemjølk
  • 1 økologisk appelsin (1dl saft + skallet)

Kan erstattes av 1 dl Bakemjølk hvis du ikke ønsker smaken av appelsin.

  • 2 ts pepperkakekrydder HER
  • 25 gram fersk gjær
  • 0,5 dl lunket vann
  • 50 gram Sukrin Gold
  • 550 gram lyst speltmel
  • 100 gram smør – i terninger
  • 50 gram mørk sjokolade – hakket
  • 50 gram mandler – hakket
  • 20 gram smeltet smør

Ingredienser

  • Start med å røre gjæren ut i vannet. Rør så sammen Bakemjølk, appelsinsaft og gjæren.
  • Bland sammen mel, pepperkakekrydder , mørk sjokolade og Sukrin Gold.
  • Elt det våte og det tørre sammen. Tilsett så smørret i terninger mens du elter videre.
  • Elt deigen 10 minutter i maskin eller 20 minutter for hånd.
  • La deigen heve til dobbel størrelse.
  • Del deigen opp i 12 enmer og rull til boller. Etterhev i 30 minutter.
  • Varm opp ovnen til 200 grader.
  • Stek bollene midt i ovnen i 10 -15 minutter til bollene blir gyldne.
  • Når du tar bollene ut av ovnen pensle dem med smeltet smør og strø over hakkede mandler, litt revet appelsinskall og sukker.

Du finner flere oppskrifter og mer informasjon om Bakemjølk på Rørosmeieriet sin hjemmeside HER.

 

Stort Smil

Desiree

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.