GILDE Go’ & Mager grillpølser | 3 familiefavoritter gjort litt sunnere

Reklame 15. mai 2020 |

reklame i samarbeid med Gilde

 

Jeg vet ikke med deg, men jeg tror at pølser i brød eller lompe er alle barnefamiliers lille «guilty pleasure» 😉 Barna liker det, det er kjapt, det er ikke så dyrt, det er enkelt, og så er det jo så godt! I dag skal jeg vise dere hvordan du kan gjøre tre familiefavoritter med pølser litt sunnere!

Gildes Go’ & Mager grillpølser er nemlig nøkkelhullsmerket, inneholder kun 9% fett, lite salt, lite sukker og lite mettet fett!

Jeg har brukt disse som inspirasjon og gjort 3 familiefavoritter – litt sunnere!

 

Barnevennlig grillspyd med pølse og grønnsaker – kremet pølsegryte – og min vri på den klassiske pølse i brød, med potetsalat og sprøstekt løk = pølse i grov proteinvaffel med sprøstekt søtpotet og blomkålsalat!

Vi starter med å legge pølsene på grillen 

4 pølser på grillen

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg pølsene på middels varme på grillen og vend pølsene så du får dem jevnt grillet på alle sider.

 

Til 4 grove proteinvafler trenger du:

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 ss cottage cheese
  • 10 ss havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller stavmikser.
  • Ha litt olje i vaffeljernet og stek fire plater på middels varme

Sprø og spicy søtpotetbiter:

Ingredienser

  • 2 store søtpoteter
  • Salt
  • Chiliflakes
  • Paprikapulver
  • Tørket ramsløk evt hvitløkspulver
  • Olje

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Del potetene opp i små biter.
  • Ha dem i en bolle og vend dem i 3 ss olje og godt med krydder.
    • Fordel potetbitene utover en stekeplate, og stek midt i ovnen i 15 min

Blomkålsalat med erter og reddiker:

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 100 gr frosne erter
  • 5 reddiker
  • 3 dl ekstra lettrømme
  • 4 ss sylteagurk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 -2 ss sterk sennep
  • 0,5 ts sukker
  • 1 knipe salt
  • Frisk dill

Fremgangsmåte

  • Tin ertene i litt kaldt vann.
  • Hakk sylteagurk og rør sammen med sitron, rømme, sennep, sukker og salt. Smak til underveis.
  • Del blomkål og reddiker opp i små biter.
  • Rør sammen erter, blomkål, reddiker og dressing. Topp med litt frisk dill.

Jeg toppet det hele med litt lynsyltet rødløk. Det er veldig lett å lage.

Ingredienser

  • 1 dl eddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ss sort pepper (hele)
  • 1 rød løk
  • Litt kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Ha eddik, salt, sukker og pepper i en krukke og rist sammen.
  • Snitt opp løken og legg i glasset.
  • Fyll på med kaldt vann så det dekker løken.
  • Sett i kjøleskapet i 15 minutter – ferdig!

Nå ble jo dette en meget fancy pølse i brød, men folkens – bruk grovt pølsebrød, sukkerfri ketchup og bytt den vanlige grillpølsa ut med Gildes Go’ & Mager grillpølse – så har du gjort pølsemåltidet litt sunnere, på en veldig enkel måte!

Men hvis du har lyst til å motivere barna til å spise mer grønnsaker til pølsene er kanskje disse grillspydene en artig vri.

Jeg har brukt de grønnsakene jeg vet at ungene liker. Sammen med pølsene som vi vet barna liker. Hos meg er det mais, rød paprika, squash og rødløk som er tredd på grillspydet Pølsene snitter jeg på langs og trer på lagvis med grønnsakene i en slangeform som vist på bildet. Pølsene er lett å jobbe med på denne måten.

Til 5 grillspyd trenger du:

Ingredienser

Tilbehør

Som tilbehør kan en lun Brokkolisalat kanskje friste? Den finner du her

Og når vi snakker om grønnsaker og pølser som ungene liker, så er det akkurat disse

grønnsakene jeg har brukt i denne gryta sammen med disse nøkkelhullsmerket pølsene.

Til 3-4 personer trenger du:

Ingredienser

  • 1 pakke Gilde Go’ & Mager Grillpølser
  • 1 gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn squash
  • 1 liten boks mais
  • 1 beger lett crème fraîche
  • 2 ss tomat purre
  • 2 ss sukkerfri ketchup
  • 1 ss paprikapulver
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Del pølsene i passe store biter som gir god tyggemotstand.
  • Hakk opp grønnsakene i små biter.
  • Stek så løken blank. Tilsett paprika, squash og pølsebitene.
  • Hell over crème fraîche, tomat purre, ketchup og krydder.
  • Gi det hele et oppkok.
  • Ha maisen i rett før servering.

Dette er det andre produktet jeg har testet i samarbeid med Gilde Go’ & Mager serien.

Og nok en gang overrasker smaken meg veldig!

Du kan se hele Gildes Go’ & Mager serie HER.

Flere spennende produkter som jeg helt klart må bli bedre kjent med. Jeg elsker jo matvarer som gjør det enklere å ta gode valg i hverdagen!

HER finner du mine 3 BACON oppskrifter jeg gjorde med dem tidligere.

Her finner du GRATIS PDF oppskriftshefte som du kan laste ned og lagre eller skrive ut.

Stort Smil.

Desiree

 

 

 

 

Reklame 15. mai 2020 |