FULLKORN NANBRØD | med persille

14. mars 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter

Ok, jeg vet at mange sitter og venter på rundstykkeoppskriften hvor jeg har brukt havregrøt. Men sånn er det i jobben som oppskriftutvikler at ideen ikke alltid blir sånn som man hadde tenkt seg det på hverken første eller andre forsøk. Og jeg gir meg ikke før det blir perfekt!

Enn så lenge har det resultert i gode, saftige rundstykker, men jeg prøver fremdeles å justere mel mengden slik at de blir litt luftigere. Og så fort jeg har fått til det – ligger de på bloggen.

Enn så lenge får dere trøste dere med disse deilige nanbrødene. Det er første gang jeg har prøvd å lage dem på fullkorn, og jeg må få si at jeg er ganske fornøyd.

hvis du følger med på Instagram eller Snapchat så så du at vi hadde disse til middag tidligere denne uken, sammen med en garam masala panne. Oppskrift på den kommer også etterhvert, men disse brødene er perfekt tilbehør til alt av supper, gryter og salater.

Jeg kan anbefale denne kylling gryten.

Til 8 små brød trenger du:

 • 15 gram fersk gjær
 • 4 ss lunken melk
 • 2 ss honning evt sukker
 • 200 gram lyst speltmel
 • 250 gram havremel
 • 1 klype salt
 • 1,5 dl melk
 • 1,5 dl gresk yoghurt
 • 1 egg
 • 2 ss olje
 • Hakket persille

Fremgangsmåte

 • Bland gjær, lunken melk og honning og la det stå i noen minutter for å aktivisere gjæren.
 • Bland sammen alt det tørre i en bolle for seg selv.
 • Tilsett melk, egg, olje og yoghurt i gjærblandingen og bland godt. Elt inn det tørre litt og litt. Elt i minst ti minutter før du lar deigen heve i 60 minutter.
 • Sett ovnen din på over og undervarme – maksimal temperatur. Og sett inn bakeplatene dine slik at de er varme når brødene skal stekes.
 • Kna ut deigen og del den i 8 emner. Kjevle ut hver del, pensle med olje og strø over persille. Legg brødene på de varme bakeplatene og stek dem i 5-8 minutter. Følg med – for dette får fort!

Nanbrød smaker helt klart best når de er ferske, så om du ikke skal spise dem samme dag vil jeg anbefale deg å fryse dem ned. Når de så skal brukes pensle dem med litt vann og stek dem i ovnen på 100 grader i 10 minutter cirka!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (fitfocuse.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

14. mars 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter