KYLLING I KARRI | med grønnkål og sprø epler

14. november 2018 | Middag

Ja, ja, så er jeg litt i julemodus nå om dagene. Og en ting som har blitt litt julete for meg de siste par årene er kombinasjonen grønnkål og epler. Gjerne i salater, men også i deilige gryteretter.

Her har en av favorittene mine, Kylling i karri, fått en ny vri med grønnkål. Jeg serverer den som vanlig med blomkålris, men bytt det gjerne ut med fullkornsris om det passer deg og dine bedre.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 1 pastinakk
  • 1 gul løk
  • 1 pk grønnkål
  • 3 ss maizenna
  • 4 kylling filetter
  • 3 ss karri
  • 2 blomkål
  • 1 pk frisk koriander
  • 2 syrlige epler
  • 1 liter hønsebuljong

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt pastinakken i små terninger. Grovhakk løken, og finhakk grønnkålen.
  2. Del opp kyllingen. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek pastinakken og løken til løken er blank. Ha i kyllingen, og stek den i 3-4 minutter, eller til den har fått en jevn stekeskorpe.
  3. Kok opp 1 liter vann med hønsebuljongen i en kjele. Tilsett karri og maizenna, og la det hele småkoke til det begynner å tykne. Ha i kyllingen, løken og pastinakken, og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha grønnkålen i gryten når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden.
  4. Riv blomkålene til «ris»på et rivjern, og finhakk korianderen. Bland blomkålrisen og korianderen sammen i en skål.
  5. Finhakk eplene og strø dem over retten ved servering.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

14. november 2018 | Middag

Kommentarer (1)

  1. Hei

    Dersom man prøver å gå ned i vekt, og følger diett under fit på 30 dager, kan denne retten spises? Og hvor mye?

Comments are closed.