ELTEFRIE RUNDSTYKKER | med gresskarfrø og spinat/grønnkål

23. mai 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter

reklame i samarbeid med Rørosmeieriet

 

For et par uker siden siden skrev jeg et innlegg her på bloggen om Tjukkmjølk, og delte blant annet oppskrift på disse eltefrie rundstykkene med spinat/grønnkål.

 

Å tilsette fermentert melk, eller tjukkmjølk, i brød og bakst gjør at baksten blir ennå saftigere. Så om ikke du har testet det tidligere burde du virkelig sette av litt tid i helgen til å bake disse rundstykkene eller kanskje disse sukkerfrie vaflene med tjukkmjølk og spelt!

Jeg har valgt å tilsette spinat i rundstykkene mine denne gangen, men dette kan så klart sløyfes eller byttes ut med noe annet. For eksempel gulrot, squash eller kanskje noen blåbær. 

 

Til 10 rundstykker trenger du:

Ingredienser

  • 1/4 del pakke fersk gjær
  • 4 dl Røros Tjukkmjølk 4% fett
  • 2 ss honning
  • 250 gram fullkorn hvetemel
  • 250 gram siktet spelt mel
  • 1/2 dl gresskarfrø
  • 3 dl spinat eller grønnkål
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Hell honningen over gjæren og la dette stå på benken til gjæren blir flytende. I mens rør sammen mel, salt, frø og spinat.
  • Slå Tjukkmjølk over gjæren og bland sammen det våte og det tørre.  Deigen vil være ganske løs.
  • La deigen stå under plast på kjøkkenbenken i 8 – 12 timer.
  • Sett så ovnen på 250 grader varmluft.
  • Slå deigen ut av bollen og form den til en lang pølse. Kutt pølsen opp i 10 emner og legg disse på en stekeplate.Når ovnen er varm senker du temperaturen til 230 grader.
  • Stekes på midterste rille i 15 minutter.

Stort Smil

Desiree

 

 

23. mai 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter