Bikinifin Del 3.

23. april 2013 | Uncategorized

Det er faktisk mulig å komme inn i bikinien uten at det koster så mye svette. Nøkkelen ligger da i kostholdet. Dog krever dette strenge dietter, nøye planleggning og mye disiplin. Min personlige mening er at de beste, varige og sunneste resultatene får man ved å gjøre endringer i hverdagen, kostholdet og treningsregimet – som man faktisk kan leve med!

De fleste av oss har i dag ganske god kunnskap om hva sunn mat er, men av en eller annen grunn har vi fått for oss at sunn mat tar tid, krever mye planleggning, det er dyrt, komplisert, det skal være så variert og jeg vet ikke hva. Jeg håper at jeg allerede nå har klart å avlive noen av disse mytene gjennom denne bloggen.

I dag skal dere få noen enkle rettningslinjer og tips av meg i forhold til hvordan et sunnt kosthold
kan

se ut. Som nevnt tidligere finnes det en rekke kostholdsfilosofier der ute, som alle sammen vil gi deg gode resultater. Dette er den jeg har best erfaring med, både hos meg selv og hos kunder. Rett og slett fordi det er bassert på et normalt, norsk kosthold- som kanskje ikke er så norsk lengre;)
Nøtter, reker og avokado, grovt brød og frukt, sushi. 


Frokost.

Er du ikke sulten når du våkner? Da trenger du ikke spise frokost!

Blir du slapp trøtt og sliten i løpet av formiddagen? Da burde du nok vurdere å få i deg noe mat om morningen. Litt er bedre enn ikke noe.

Raser blodsukkeret i bunn 30 min før lunsj? Prioriter å spise frokost!


Forslag til en god frokost:

 • 2 dl. magert meieriprodukt (yoghurt, skyr, melk eller kesam) 3 ss cottage cheese, 3 ss kornblanding + en frukt. Kutt opp i biter og miks alt sammen.
 • Havregrøt: 1 dl gryn, 1. dl lettmelk, 1 del vann. Kok opp og server med lett syltetøy, friske bær, frukt eller en liten håndfull nøtter.
 • Omelett: 1 helt egg + 2 eggehviter, 2 skiver kokt skinke, litt grønt + en skive grovt brød.
 • 1 glass melk, 1 frukt  +1 brødskive eller 2 knekkebrød med:

Kokt egg, makrell i tomat, kokt skinke, mager leverpostei, roastbeef, kylling, kalkun, laks, ørret, cottage chees, lett syltetøy, magre oster, avokado eller skaldyr.
Sukkerfri sjokolade, fingermat, oppskåren frukt, pastasalat.


Lunsj.

Mitt yndligsmåltid! MASSE mat her takk:)


Forslag til en god lunsj:

 • 2 skiver grovt brød eller tilsvarende med pålegg som nevnt over. Ikke vær redd for å bruke mye pålegg! Tenk som danskene- bygg i høyden! 1 beger lett youghurt + 1 frukt.
 • Salat: plukk og velg i alt du ønsker deg, men begrens bruk av fetaost, fette dressinger og creutonger. Husk en god proteinkilde! Minst 150gram kylling, skinke, tunfisk, egg, reker, ol. Dette tilsvarer ca 1,5 pakke kokt skinke.
 • Omelett. Lag dobbelt opp til frokost og ta med. Spises med en skive grovt brød og gjerne salat.
 • Fruktsalat. Kutt opp 2 styk frukt. Ha over en skyr, et lite beger lett youghurt. Toppes med en liten neve nøtter, evt friske bær.
 • Middagsrester? Ta det med på jobb.

Tallerkenmodellen til lunsj og middag burde se slik ut:
Sukkerfri iste, kylling fajitas, jordbær, glutenfri muffins.


Middag.

Dette måltidet er tradisjonen tro vårt største måltid for dagen.

Selv om man har et ønske om å gå ned i vekt er det ikke slik at man trenger å lage et måltid til seg selv og et annen til resten av familien. Hele familien har godt av at det velges fet fisk, kylling, kalkun, karbonadedeig, svinefillet, biff og skaldyr, fremfor pølser, kjøttdeig, koteletter og farsemat.

Lag maten som vanlig, med fokus på å bruke de proteinkildene som er nevnt her og spis etter tallerkenmodellen.
Honning og vannmelon, melk med banan og bær, juice, Bounce proteinbar.


Fysen.

Ja, jeg har valgt å kalle det et måltid. For i dagens Norge tror jeg søren meg det er det! Og vi spiser det opptil flere ganger daglig! Velg fra listen inntil 3 ganger daglig.

 • 1 frukt + en skyr.
 • 1 frukt + en liten håndfull nøtter.
 • 3 skiver kokt skinke, smurt med mager smøreost. Rull sammen og spis gjerne sammen med litt oppskårne grønnsaker.
 • Barer fra Atkinson, Nutrilett eller tilsvarende. Maks 1 om dagen.
 • 1 knekkebrød med 3 ss cottage cheese og lett syltetøy + en frukt.
 • 1 kaffedrikk bassert på lettmelk + 1 frukt.
Men hvordan skal jeg få til dette?!?!

 • Tenk at alle monner drar. Begynn med å gjøre de forandrigene du ser for deg som overkommelige. Når det går greit, forandre litt til.
 • Ikke gjør det komplisert for deg selv. Hvis det er praktisk for deg å spise brød til lunsj hver dag og drikke en smoothie på vei ut døren så gjør du det. Sunn mat er ikke synonymt med variert. Du kan spise det samme hver dag, bare ikke spis det samme til hvert måltid.
 • Om det ikke går som planlagt, ikke fortvil. Vi har veldig lett for å tenke, jeg prøver igjen i morgen, eller ennå oftere: jeg begynner igjen til mandag. Neeeei:) Gjort er gjort, NÅ gjør du det bedre!
Salat med egg og skinke, sunne pannekaker med banan og yacoon sirup, te, tacokrydret kjøttdeig med avokado og annet grønt.


Det finnes ingen mirakelkur.

Det er den harde fakta. Ønsker du å gå ned i vekt må du ligge på et kaloriunderskudd. Det har ingenting å si om du spiser lavkarbo, grovkarbo, høytfett, lavtfett, Atkinson, Fedon, Grethe eller Rode. Spiser du mer enn du forbruker vil du ikke få resultater.

Denne lille saken er gratis og veldig enkel og bruke. Anbefales 🙂

Jeg er åpen for spørsmål:)
 

 


23. april 2013 | Uncategorized

Kommentarer (2)

 1. Ja til små endringer!! Det er gjerne de som varer lengst – og da gir best resultater over tid.. 🙂

Comments are closed.