BABYVENNLIG GELEGODIS | supersunt og godt for magen

26. januar 2019 | Barnemat, Godis og kaker, Oppskrifter

Det er noen måneder siden jeg først så dette tipset på Instagram kontoen til Helene Ragnhild. Allerede da la jeg planer for å lage min egen versjon til Herman så fort han fikk noen tenner å tygge med. For selv om disse fint kan spises fra babyene er rundt 6 måneder, så er det jo en fordel at de kan håndtere litt biter.

Men bare så det er sagt jeg deler nok en slik godis bit i 8 mindre biter før Herman får!

Til ca. 20 biter trenger du:

Ingredienser

  • 4 dl mango i biter
  • 5 økologiske, tørkede aprikoser + kokende vann til å legge litt i bløt
  • 4 ss gelatin pulver
  • 1 dl varmt vann

Fremgangsmåte

  • Start med å legge aprikosene til bløt i ca. 10 minutter. Hell av vannet. Mos så mango og aprikoser til en helt glatt masse med en stavmikser.
  • Kok opp 1 dl vann og rør ut gelatinen. Bland sammen frukt og gelatin.
  • Fordel massen i små former eller i en kledd plastikk boks. Settes i kjøleskapet i 1-2 timer til de har stivnet.

Jeg startet med å lage disse med mango, som er Herman sin favoritt. Men her er det bare å bytte ut med dine egne favoritter. Alt av bær vil funke like bra!

Jeg har laget med:

bringebær HER 

sitron HER

lakris HER

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

26. januar 2019 | Barnemat, Godis og kaker, Oppskrifter

Comments are closed.