/inneholder en affiliatelink/
Jeg e l s k e r lakris, så når jeg først prøvde meg på hjemmelaget smågodt var det klart at jeg måtte prøve meg på en lakris versjon også! Favoritten min er lakris med sjokolade, men om du liker lakris best uten er det bare å droppe sjokoladetrekket i denne oppskriften!
Til ca 18 biter trenger du:
Ingredienser
- 3 dl vann
- 3 ss lakrisrotpulver
- 3 ss gelatinpulver
- 2 ss honning eller annen søtning
- 30 gram 80% sjokolade
Fremgangsmåte
- Kok opp vannet og ta kjelen av platen
- Rør inn lakris, søtning og gelatin
- Rør til alt er oppløst og pass på at du ikke får noen klumper
- Fordel massen i små former og sett i fryseren i 30 minutter
- Smelt sjokoladen over ett vannbad
- Dypp lakrisbitene i sjokoladen og sett dem rett i kjøleskapet
- Oppbevares der
TIPS: Jeg brukte blenderen min på svak styrke til å blande vann og larisrotpulver. Deretter rørte jeg inn søtning og gelatin. Husk å røre til gelatinen er oppløst. Må ikke koke!
Inspirasjon til ett sunt påske- egg kanskje?
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hei!
Disse såg kjempe gode ut!
Jeg er så glad i lakris. Kunne godt tenkt meg lakris med salmiakk eller type saltefisker. Vet du hvordan man kunne fått det til?
Bare å bruke mer pulver 🙂
Hei, tenkte å lage disse, men har bare Collagen Hydrolysate. Kan dette brukes istedenfor gelatin? 🙂
Nei 🙂 det vil ikke stivne 🙂