I går var det altså råsylta rabarbra som sto på kjøkkenplanen min. Og som jeg skrev på bloggen i går er det den perfekte topping på både iskrem, yoghurt og salater. Alt som har med sommermat å gjøre med andre ord 😉
I dag fikk jeg bekreftet teorien min, for fytti katta så godt det smakte på toppen av min sommerbowl!
Søtt, syrlig og sprøtt.
Sommerbowl er en av frokostene i SUMMERFIT BOOTCAMP, og er enkelt og greit gresk yoghurt, qunioa og vaniljepuver blandet sammen. Og toppet med sesongens bær.
Qunioa finner du i alle matbutikker, og er en matvare som flere burde gjøre seg kjent med!
- Rikt på fiber, faktisk mer enn mange andre typer korn.
- Glutenfritt for de som trenger det.
- En fin, plantebasert kilde til proteiner.
- Inneholder alle de essensielle aminosyrene (altså proteiner som vi må tilføre via kosten)
- Inneholder omega- 3
- Gir liten blodsukker stigning
- Høyt innhold av antioksidanter
Bare gode grunner til å inkludere i kostholdet. Og som du ser HER har jeg alt fra brød til grøt, salater og gryter med dette kornet.
Men denne frokosten seiler opp som en ny favoritt. Ikke bare fordi det smaker godt, men fordi det er så utrolig enkelt. Du kan fint koke opp qunioa for flere dager og oppbevare i kjøleskapet. Null stress!
Til 1 bolle trenger du:
Ingredienser
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 dl ferdig kokt qunioa
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl friske bær
- 2-3 ss råsylta rabarbra (kan så klart sløyfes)
Bland alt sammen og nyt
Minner rett og slett om riskrem i konsistensen. NAM!
Håper det frister til et lite kjøkkenprosjekt i helgen!
Stort Smil
Desiree