RÅSYLTA RABARBRA | kan brukes til alt fra desserter til salater

4. juni 2020 | Oppskrifter

APPLE HERGOOGLE HER

 

Jeg blir alltid super entusiastisk hver gang den første rabarbraen dukker opp i butikken, kjøper en haug, legger det i kjøleskapet – og der har det en tendens til å bli liggende.

For selv om det er utrolig mye digg man kan lage av rabarbra så er det liksom ikke det man bruker mest i hverdagen. Jo da, jeg har så klart barndomsminner av rabarbra med sukker på jeg også. Men den må jo stort sett tilberedes på eller i noe for å nytes!

Helt til jeg oppdaget RÅsyltet rabarbra. Ikke hørt om det før?

Vel, tenk den små biter av rabarbra. Litt myke, men fremdeles litt sprø. Søte og litt syrlige. Det er det du får når du råsylter rabarbra!

Hva kan det brukes til?

Jeg bruker det som topping på yoghurt, og i salater! Jeg forestiller meg at det også vil funke god som tilbehør til en burger eller grillet biff. Derfor har jeg lagt oppskriften inn i appen min – under TILBEHØR.

Smaker helt nydelig. Og så enkelt å lage!

Til et glass trenger du:

Ingredienser

  • 200 g rabarbra
  • 1 ts vaniljepulver
  • 100 g sukrin evt. honning
  • 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Rens rabarbraen og skjær den i tynne skiver.

     

  • Legg dem i et glass eller en annen beholder.

     

  • Kom sukrin, vann og vaniljepulver i en kjele og kok opp. Ta kjelen straks av varmen så fort sukrinen har løst seg opp.

     

  • Hell den varme sukkerlaken over rabarbraene og sett på lokk.

     

  • Sett kaldt inntil neste dag.

Jeg har så klart planer om å lage flere godsaker med rabarbra denne sommeren. Legg gjerne igjen et ønsker om du har <3

 

Stort Smil

Desiree

4. juni 2020 | Oppskrifter

Kommentarer (4)

  1. Hvor lenge holder det seg, på glass som i oppskrift.
    Kan dette fryses ned?
    Kan dette bli godt, som fyll inni kake?

Comments are closed.