Vet du hva Monkeybread er? Spurte jeg på Insta Story i går.
Og ikke overraskende svarte over 80% NEI! For Monkeybread er nok ikke så kjent i norden.
Det finnes uendelig mange versjoner av monkeybread!
Det kan lages både søtt og salt, og med mange forskjellige slags fyll. Men originalt er det søt gjærbakst, rullet i smør, sukker og kanel, og bakt i «klaser» som så kan rives fra hverandre.
Man kan lage godsakene både som et stort «brød» eller som jeg har gjort her, små porsjoner. Smaken minner veldig om kanelboller. Bare bedre 😉
Som vanlig har jeg brukt DENNE bolledeigen som utgangspunkt. Jeg har bare sløyfet rosinene.
Fyllet er laget av:
Ingredienser
- 50 gram smeltet smør
- 3 ss sukrin gold
- 2 ss kanel
Rør alle ingrediensene sammen
Fremgangsmåte
- Lag deigen etter anvisning.
- Sett ovnen på 200 grader
- Finn frem et muffinsbrett og smør 8 av formene. Det skal ca. 4 små boller i hver form.
- Form deigen til små boller. Og rull hver bolle i fyllet.
- Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Jeg lagde litt glasur av sukrin melis og eggehvite, men det er mer for pynt enn for smak.
Akkurat som kanelboller smaker disse best samme dag som de er bakt eller hvis du fryser dem ned og tiner dem opp når de skal nytes 🙂
Håper det inspirerer!
Stort Smil
Desiree