reklame i samarbeid med Rørosmeieriet
For et par uker siden siden skrev jeg et innlegg her på bloggen om Tjukkmjølk, og delte blant annet oppskrift på disse eltefrie rundstykkene med spinat/grønnkål.
Å tilsette fermentert melk, eller tjukkmjølk, i brød og bakst gjør at baksten blir ennå saftigere. Så om ikke du har testet det tidligere burde du virkelig sette av litt tid i helgen til å bake disse rundstykkene eller kanskje disse sukkerfrie vaflene med tjukkmjølk og spelt!
Jeg har valgt å tilsette spinat i rundstykkene mine denne gangen, men dette kan så klart sløyfes eller byttes ut med noe annet. For eksempel gulrot, squash eller kanskje noen blåbær.
Til 10 rundstykker trenger du:
Ingredienser
- 1/4 del pakke fersk gjær
- 4 dl Røros Tjukkmjølk 4% fett
- 2 ss honning
- 250 gram fullkorn hvetemel
- 250 gram siktet spelt mel
- 1/2 dl gresskarfrø
- 3 dl spinat eller grønnkål
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Hell honningen over gjæren og la dette stå på benken til gjæren blir flytende. I mens rør sammen mel, salt, frø og spinat.
- Slå Tjukkmjølk over gjæren og bland sammen det våte og det tørre. Deigen vil være ganske løs.
- La deigen stå under plast på kjøkkenbenken i 8 – 12 timer.
- Sett så ovnen på 250 grader varmluft.
- Slå deigen ut av bollen og form den til en lang pølse. Kutt pølsen opp i 10 emner og legg disse på en stekeplate.Når ovnen er varm senker du temperaturen til 230 grader.
- Stekes på midterste rille i 15 minutter.
Stort Smil
Desiree