Det er noen måneder siden jeg først så dette tipset på Instagram kontoen til Helene Ragnhild. Allerede da la jeg planer for å lage min egen versjon til Herman så fort han fikk noen tenner å tygge med. For selv om disse fint kan spises fra babyene er rundt 6 måneder, så er det jo en fordel at de kan håndtere litt biter.
Men bare så det er sagt jeg deler nok en slik godis bit i 8 mindre biter før Herman får!

Til ca. 20 biter trenger du:
Ingredienser
- 4 dl mango i biter
 - 5 økologiske, tørkede aprikoser + kokende vann til å legge litt i bløt
 - 4 ss gelatin pulver
 - 1 dl varmt vann
 
Fremgangsmåte
- Start med å legge aprikosene til bløt i ca. 10 minutter. Hell av vannet. Mos så mango og aprikoser til en helt glatt masse med en stavmikser.
 - Kok opp 1 dl vann og rør ut gelatinen. Bland sammen frukt og gelatin.
 - Fordel massen i små former eller i en kledd plastikk boks. Settes i kjøleskapet i 1-2 timer til de har stivnet.
 

Jeg startet med å lage disse med mango, som er Herman sin favoritt. Men her er det bare å bytte ut med dine egne favoritter. Alt av bær vil funke like bra!
Jeg har laget med:
bringebær HER
sitron HER
lakris HER
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree

Comments are closed.