SUKKERFRI BOLLE FOCCACIA | med vaniljekrem og kanelfyll

14. juni 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter | Skriv kommentar

Hei fra veien til Lillehammer.

I morgen skal jeg altså løpe Birken og med på tur er absolutt hele familien.

Den opprinnelige planen var at jeg skulle reise oppover alene i dag, løpe 22 kilometer på lørdag og reise hjem igjen. Men da jeg ble nødt til å melde meg på halvbirken i stede så føltes det egentlig litt bortkastet å reise så langt bare for å «løpe en tur i skogen».

Så vi kastet oss rundt og leide en bobil, og planen er å rekke både en sykkeltur i fjellet + Hunderfossen, før vi reiser hjem søndag. Kall den en liten mini sommerfeie – siden ferien i år går til flytting 😛

På vei oppover falt jeg over dette bilde på macen min. En oppskrift jeg lagde i fjor sommer, som aldri har kommet på bloggen. Hvorfor vet jeg egentlig ikke. Tror jeg bare har glemt det.

Enkel bolle focacias

Vi starter med kremen

Ingredienser

  • 5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 60 gram sukrin melis – evt sukrin
  • 50 gram maizena

Fremgangsmåte

  • Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett frøene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den når rett før kokepunktet.
  • Pisk sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rør så inn maizena.
  • Når melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen.  Hell alt over i kjelen, og rør på middels varme til blandingen tykner krem.
  • Sett i kjøleskapet.

Jeg har brukt denne bolledeigen.

Kanelfyll

Ingredienser

  • 100 g smeltet smør
  • 4 ss sukring (gold)
  • 1 ss malt kanel

Rør alle ingrediensene sammen.

Slik gjør du:

Fremgangsmåte

  • Lag deig og vaniljekrem som anvist
  • Sett ovnen på 220 grader
  • Kjevle deigen ut til et stort rektangel – ca 2 cm tykt.
  • Lag store groper til vaniljekrem og fyll disse. Bruk så fingertuppene til å lage mange, små groper over hele deigen – som på en foccacia. Hell kanelfyllet over hele kanen.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter

 

Jeg lagde litt glasur av melis og vann også.

God helg så lenge!

Stort Smil

Desiree

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.