Sukkerfrie speltboller med yoghurt

5. januar 2017 | Boller & Brød

Boller er noe jeg aldri går lei, og jeg baken en eller annen form for søt gjærbakst minst en gang i uka! Spesielt glad er jeg i søt gjærbakst tilsatt youghurt eller skyr da det ikke bare tilfører bakeverker proteiner, men også gir bollene en helt spesiell, saftig konsistens og god smak.

Denne gangen har jeg bakt en lys speltbolle søtet med sukrin, men hvis du vil ha en grovere bolle søtet med eplejuice og vaniljeyoghurt finner du det HER.


Til 9 – 12 boller trenger du:

 

Ingredienser

  • 1 kg siktet speltmel

     

  • 1,5 dl sukrin gold

     

  • 1 ts kardemomme

     

  • 50 gram smeltet smør

     

  • 4 dl lunken melk

     

  • 1 pakke fersk gjær

     

  • 3 dl youghurt naturelle

 

Fremgangsmåte

  1. Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.

     

  2. Smelt smør og ha i melken. rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.

     

  3. Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter.

     

  4. Forhev deigen i 20-30 minutter.

     

  5. Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.

     

  6. Stek dem på 225 grader varmluft midt i ovnen i 12-15 minutter.

Stort Smil

Desiree

5. januar 2017 | Boller & Brød

Kommentarer (18)

  1. Er det mulig å bruke sukrin+ i steden for gold??

    Flott oppskrift! Skal prøven ut snarest

  2. Veldig gode, men måtte ha i en endel mer mel. Ungene smakte ikke forskjell på disse og vanlige 🙂

  3. Har ikke nok sukrin gold, går d an å bruke fiber sirup clear? Isåfall hvor mye bør jeg ha i? 🙂

Comments are closed.