Hei fra veien til Lillehammer.
I morgen skal jeg altså løpe Birken og med på tur er absolutt hele familien.
Den opprinnelige planen var at jeg skulle reise oppover alene i dag, løpe 22 kilometer på lørdag og reise hjem igjen. Men da jeg ble nødt til å melde meg på halvbirken i stede så føltes det egentlig litt bortkastet å reise så langt bare for å «løpe en tur i skogen».
Så vi kastet oss rundt og leide en bobil, og planen er å rekke både en sykkeltur i fjellet + Hunderfossen, før vi reiser hjem søndag. Kall den en liten mini sommerfeie – siden ferien i år går til flytting 😛
På vei oppover falt jeg over dette bilde på macen min. En oppskrift jeg lagde i fjor sommer, som aldri har kommet på bloggen. Hvorfor vet jeg egentlig ikke. Tror jeg bare har glemt det.
Enkel bolle focacias
Vi starter med kremen
Ingredienser
- 5 dl melk
- 1 vaniljestang
- 4 eggeplommer
- 60 gram sukrin melis – evt sukrin
- 50 gram maizena
Fremgangsmåte
- Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett frøene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den når rett før kokepunktet.
- Pisk sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rør så inn maizena.
- Når melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen. Hell alt over i kjelen, og rør på middels varme til blandingen tykner krem.
- Sett i kjøleskapet.
Jeg har brukt denne bolledeigen.
Kanelfyll
Ingredienser
- 100 g smeltet smør
- 4 ss sukring (gold)
- 1 ss malt kanel
Rør alle ingrediensene sammen.
Slik gjør du:
Fremgangsmåte
- Lag deig og vaniljekrem som anvist
- Sett ovnen på 220 grader
- Kjevle deigen ut til et stort rektangel – ca 2 cm tykt.
- Lag store groper til vaniljekrem og fyll disse. Bruk så fingertuppene til å lage mange, små groper over hele deigen – som på en foccacia. Hell kanelfyllet over hele kanen.
- Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter
Jeg lagde litt glasur av melis og vann også.
God helg så lenge!
Stort Smil
Desiree