3 TING JEG PUTTER I VILDE´S SMOOTHIE | for å gjøre den ekstra næringsrik

Reklame 20. november 2018 | Barnemat, Smoothies & Juice

reklame: inneholder et produkt sponset av naturligliv.no

Smoothie er en helg genial måte å «lure» i barna ekstra sunne saker på. Men alle barn er kanskje ikke så lettlurte? Det er i alle fall ikke min Vilde. Så skal jeg putte ekstra sunne saker i hennes rosa smoothie, ja da må jeg passe på at det hverken etterlater seg farge eller smak!

Her er tre ting jeg typisk putter i hennes smoothie!

BLOMKÅL setter hverken farge eller smak på en smoothie. Men den tilfører masse fiber og vitamin C. Jeg bruker både rå og frossen blomkål i våres smoothies. Begge deler fungerer fint.

Det er så klart mange grønnsaker som egner seg til smoothies, så jeg må bare minne om at her snakker vi om ingredienser som ikke gir farge eller smak 😉

EGGEPLOMME er skjult ingrediens nummer to!

Egg er rett og slett den perfekte matvaren! Jeg tror man må være matnerd for å helt forstå hvor perfekt sammensatt et egg er! Egg inneholder så å si alt vi mennesker trenger. Proteinet består av aminosyrer som både i sammensetning og kvalitet er så bra at de kan utnyttes av kroppen nesten 100%.
Det meste av proteinet finnes i hviten. Plommen derimot er full av sunne fettsyrer og næringsstoffer.
Egg inneholder også:
Vitamin A er bra for syn, vekst og kroppens forsvar mot infeksjoner og sykdommer.
Vitamin E er en viktig antioksidant.
Vitamin K får blodet til å koagulere.
Vitamin B2 eller  riboflavin, er bra for huden og stimulerer kroppens eget immunforsvar.
Et ekstra pluss skal egget ha for D-vitaminer, som sjelden forekommer naturlig i matvarer.

KOLLAGEN er ikke bare noe jeg selv bruker som en del av min hudpleierutine. Her hjemme bruker vi også mye kollagen i mat og drikke. Da er bruker vi dette. Jeg har skrevet ganske utfyllende om kollagen i dette innlegget, men Vilde får kollagen i sin smoothie for å styrke fordøyelsen og immunforsvaret.

VILDE FROKOST SMOOTHIE:

Ingredienser

  • 3 buketter blomkål
  • 1 dl bringebær
  • 1 dl mango
  • 1/2 banan
  • 1 eggeplomme
  • 2 ts kollagen
  • 1 ss peanøttsmør
  • Mylk av havre og mandler til ønsket konsistens

Alt blendes

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

Reklame 20. november 2018 | Barnemat, Smoothies & Juice