Desiree Andersen

What I eat in a day – med oppskrifter til

30. januar 2017 | Ernæring

Det begynner å nærme seg tre måneder siden jeg la om kostholdet mitt. Å si at jeg la det om blir vel egentlig litt feil, for det er vel heller snakk om at jeg la til kostholdet mitt!

Jeg hadde lenge følt at jeg hadde litt lite energi, huden var tørr, jeg var plaget av kviser og livløst hår. Sofaen kalte vær kveld, og på trening var det lite «trøkk» som man sier! Det hadde vært sånn en stund, men når man egentlig føler at man spiser ganske sunt tenker man sjeldent at problemet ligger der. Men etter å ha møtt meg selv i døra, via en online kunde i samme situasjon, fikk jeg øynene opp! På tide å gjøre som jeg selv sier ja!

 

Hva trengte jeg å endre?

 1. Jeg trengte å finne en løsning som sørget for at jeg fikk i meg noe om morningen, selv om jeg ikke er sulten.
 2. Jeg trengte faktisk å spise mer frukt og grønt! Masse grønnsaker til middag og kanskje en frukt i løpet av dagen holdt rett og slett ikke.
 3. Jeg trengte mer fisk.
 4. Jeg trengte mer fett.
 5. Jeg trengte mer vann.
 6. Kosttilskudd?

Desiree Andersen

Hvordan løste jeg så dette?

FROKOSTEN min består 6 av 7 dager av en kopp fett te, tilsatt MCT olje og kollagen. For selv om jeg ikke er sulten om morningen merker jeg helt klart at kroppen trenger energi! Og dropper jeg frokost helt får jeg det igjen i form av en trøtt ettermiddag!

I tillegg til teen drikker jeg ingefær shot.

Noen andre som har en trøtt ettermiddag? Spiser du frokost?

Teen holder meg mett, fornøyd og konsentrert frem til 11 – 12 tiden. Noen tenker at dette er sent å begynne å spise, men herifra går det slag i slag med mat for min del!

Bulletprof tea

LUNSJEN min er så klart preget av at jeg jobber hjemmefra, men jeg er et vanedyr. Derfor går det ofte i et av disse alternativene:

Gresk yoghurt med sjokoladegranola og frukt

Proteinpannekaker

Knekkebrød med egg og kaviar + brunost til dessert

Og så klart en stor pose frossen mango – hver eneste dag!

MELLOMMÅLTID blir ofte en ny kopp te med kollagen og melk, noen nøtter og en snackpaprika med gul ost. Skal jeg trene på ettermiddagen blir det ofte en smoothie også.

Smoothie

MIDDAGENE våre består som regel av kjøtt/fisk og grønnsaker. De siste par månedene har jeg hatt ekstra fokus på å få inn to måltider med fisk i uka. Det er ikke det området jeg er mest fantasifull. Favoritten er faktisk ovnsbakt laks med sitronpepper og rotgrønnsaker.

6 av mine raskeste middager finner du HER

KVELDSMAT blir ofte hva jeg kaller «tapas» tallerken. En stor tallerken full av smått og godt jeg finner i kjøleskapet:

 • Oppkuttede grønnsaker
 • Frukt
 • Bær
 • Ost
 • Pålegg
 • Nøtter
 • Knekkebrød
 • Mørk sjokolade
 • Sukkerfrie godsaker

TILSKUDD?

Jeg tar ikke noe spesielt akkurat nå. Bare det «vanlige» som de fleste vil ha god nytte av:

 • Vitamin D
 • Omega3
 • Multivitamin

 

HVA «SLITER» JEG FREMDELES MED?

Jeg har aldri vært flink til å drikke vann. Selv ikke når jeg trener. Så dette er noe jeg virkelig må fokusere på. Jeg prøver å drikke et glass vann før vært måltid, men glemmer det like ofte som jeg husker det. Men jeg tenker som så at om ikke jeg hadde prøvd å drikke det før vært måltid så hadde jeg drukket ennå mindre enn jeg gjør nå!

 

Stort Smil

Desiree

30. januar 2017 | Ernæring

Kommentarer (2)

 1. Forsøk vann med sitron i. Skvis en halv sitron oppi. Blir ganske surt men drikkes fort opp med sugerør for det er veldig godt. Eller en skive sitron 🙂 lettere å få i seg vann og sitron er godt for magen 🙂

Comments are closed.