Vildes blodsukkervennlige smoothie-is

5. juli 2016 | Barnemat

Denne bloggen får stadig nye lesere, og jeg vet ikke hvor mange som er klar over det, men min lille Vilde har altså diabetes type 1. Og dette sammen med min utdannelse er grunnen til at vi kanskje spiser litt sunnere enn gjennomsnittet.

Selv om Vilde har diabetes er vi nøye med å ikke gjøre dette til en greie. Vi spiser sunt fordi det er godt. Punktum. Det er viktig for meg at dette blir Vildes livsstil fordi det er en naturlig levesett. Ikke noe hun er pålagt på grunn av en sykdom. Men i noen tilfeller må vi gjøre sunne ting, litt sunnere for hennes skyld. Som smoothie is!

Det er ingenting usunt i en smoothie is! Men sammen med bananer og mango gir det allikevel ganske stor blodsukkerstigning som ikke er like heldig om man har et sensitivt blodsukker.

Vår løsning er å tilsette fett i form av kremfløte og kokosmelk. NAM! Avokado kunne også gjort jobben, men Vilde tror at hun ikke liker det, så når hun lager smoothie is selv er det fløte.

Vildes favoritt is består av:

Frosne blåbær

Mango

Banan

1/2 boks kokosmelk

1 dl kremfløte

Søtet med konsentrert Zerooh Annanas

Fylt i isformer og inn i fryseren.

Hvem sa at sunn mat ikke var barnevennlig🙃


5. juli 2016 | Barnemat

Kommentarer (6)

  1. Tommel opp for den. Min datter på 14 fikk diabetes type 1 for en mnd siden, så her slukes alle blodsukker vennlige tips. Takk:-)

  2. Jeg lurer også på KH per is 🙂 Hvor mye bruker dere av blåbær, banan og mango?

  3. Karina: Det kommer jo helt ann på mengden man bruker 🙂 Jeg regner ut mens vi lager.

Comments are closed.