Det å bake ting sunt eller sunnere er egentlig ikke så vanskelig hvis du vet hvilken funksjon de forskjellige ingrediensene har i en orginal (ikke så sunn) oppskrift, og hva du kan bytte det ut med.
Sukker skal søte, ok det kan byttes ut med skurin, skurin gold, honning, dadler, banan, osv.
Fett er en smaksforsterker og gir konsistens, ok man kan bruke sunnere oljer, avokado, banan og diverse, tykke meieriprodukter.
I denne oppskriften har jeg for første gang prøvd meg med gresk yoghurt som erstatter for smør! Resultatet…
De blir mykere enn vanlig cookies, men smaken og næringsinnholdet er det ingenting å si noe på.
Til 12 små eller 6 store trenger du
1 egg
2dl gresk yogurt pluss litt til justering
2 dl valgfritt mel (jeg vil anbefale fibramel, grovt hvetemel, kokos eller mandelmel til disse)
1,5 dl bakekakao
1 dl sukrin gold eller tilsvarende søtning
1 ts bakepulver
1 knipe salt
1 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
50 gram hakke sjokolade
2 ts Grovt havsalt
Slik gjør du:
Miks først det våte.
Tilsett så søtning, kakao og tilslutt mel.
Juster med litt mer yoghurt hvis det blir litt tørt, det skal være mer deig enn døre.
Vend inn sjokoladen.
Fordel så cookiene utover et stekebrett og strø litt grovt salt på toppen.
Stekes på 180 grader i 10 minutter.
Detter er sjokoladecookie for sjokoladeelskere! Synes du det blir litt mye av det gode kan du droppe sjokoladebitene og heller ha i noen nøtter. Jeg vurderer faktisk litt lakrispulver på toppen neste gang. Og det blir ikke lenge til!
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.