Verdens enkleste kake – just ad your flavour

5. mars 2016 | Godis og kaker

 

 

Dette må være verdens enkleste kake! Etter at du har prøvd denne kommer du aldri til å kjøpe en pose kakemiks igjen! Ikke når du kan lage en super saftig, sunn og sukkerfri kake, helt fra bunnen, på bare 1-2-3. Og det beste av alt? Grunnoppskriften kan varieres i det uendelige!

Tilsett litt kakao og mørk sjokolade, så har du en sjokoladekake. Tilsett kanel og epler i deigen – eplekake. Kanel, ingefær og gulrot – gulrotkake. Sitron og valmuefrø – sitronkake. Jeg tror nesten jeg må stoppe der, for jeg ser jo at jeg gir fra meg mange potensielle blogginnlegg. Jeg holder meg til grunnoppskriften i dag – plain vanilla. Pimpet med litt frosne bær for bildenes skyll!

 

 

Du trenger et beger med vanilje skyr. Da snakker jeg om disse små (170 gram) som du får kjøpt med strø i lokket.

 

Slik gjør du:

Hell skyren i en bolle og tilsett:

2 skyrbeger med valgfritt mel (jeg brukte fullkorn hvete)

1/2 skyrbeger olje

1/2 skyrbeger sukrin/sukrin gold

1 ts bakepulver

3 egg

 

Misk alt sammen og til sett 1 skyrbeger frosne bær.

Stekes i en brødform på 180 grader i 45 minutter.

 

Enklere kan det bare ikke bli!

 

I dag er den store flyttedagen!

Spent!

Desiree


5. mars 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (17)

  1. Dette så veldig godt ut så den skal jeg absolutt prøve! Godt med noen litt sunnere alternativer innimellom 😀 Lykke til med flyttingen! 🙂

  2. Fantastisk enkelt.. jeg elsker å bake og det har satt sine merker på magen. Etter at jeg begynte å følge med på bloggen din, er jeg blitt inspirert og motivert til å gjøre små endringer i hverdagen. Du har en måte å formidle på som treffer veldig mange tror jeg, og du viser at det trenger ikke være så veldig vanskelig å være sunn, eller litt mer aktiv. Tusen takk for alle gode tips og råd, du har vært med på å gi meg treningsgleden tilbake! 🙂

  3. Så fantastisk! veldig kjekt å kunne lage så mange forskjellige kaker bare ved å tilsette noen få ingredienser 😀

  4. Så smart! Tenkte å prøve denne i morgen, men har kun vaniljekesam i kjøleskapet… Tror du at det kan brukes istedenfor («fullfett»,ikke den magre)? 🙂

  5. Ser veldig bra ut!Kan jeg bytte ut skyr med f.eks. gresk yoghurt og vaniljedråper (får ikke tak i skyr her jeg bor i Asia…) og hva med sukrin – kan jeg bruke fibersirup i stedet?Skal prøves!

  6. Takk for fantastisk oppskrift, får selv meg som knapt har bakt noe i mitt liv til å prøve 🙂 Er det mulig å erstatte noe av oljen med noe annet? Testet med soyaolje og synes den fikk litt merkelig smak, blir kanskje bedre med rapsolje? Men tenkte uansett høre om det var mulig å erstatte noe av oljen med noe annet?Takk for super blogg! 🙂

  7. Ser supergod ut. Tenkte å prøve med eple og kanel. en skyrboks med eple? og hvor mye kanel anbefaler du?

Comments are closed.