VERDENS ENKLESTE | grov paibunn

O dag setter jeg og H snuten mot Oslo IGJEN. Men forhåpentligvis betyr det at jeg snart kan få dele grunnen til at denne bloggen ikke har blitt oppdatert to og tre ganger daglig i sommer og høst. Som om en liten baby ikke er grunn nok 😉

Speaking of baby! I går var det min tur til å huse barseltreff, og her i huset slipper ikke engang gjestene unna! De fikk teste en ny FIT PÅ 30 DAGER oppskrift! Verdens enkleste måte å lage grov paibunn på!

TIL EN BUNN TRENGER DU:

Ingredienser

  • 6,25 dl havregryn (eller 250 gram havremel)
  • 1 egg + 1 eggehvite
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl vann til justering

Veibeskrivelse

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Mal havregryn til mel i en blender eller stavmikser.
  3. Rør inn salt og egg. Spe på med vann til du får en smidig deig.
  4. Kjevle den ut mellom to stykker bakepapir.
  5. Smør paiformen din med litt olje og legg bunden i.
  6. Bruk en gaffel til å prikke hull i bunden. Forstek den i 10 minutter før du har i fyll.

FYLL:

Annonse

Ingredienser

  • 200 gram lett creme fraishe
  • 4 egg
  • 100 gram feta ost
  • 1/2 grillkylling revet i strimler
  • 1 neve frisk basilikum
  • 4 asparges
  • 5 cherrytomater
  • Salt
  • Pepper
  • Chiliflak

Veibeskrivelse

  1. Visp samme egg og creme fraishe. Smak til med salt, pepper og chiliflak.
  2. Hakk opp basilikum og kylling og rør inn. Fordel fyllet utover paibunnen. Topp med tomater, asparges og fetaost.
  3. Stekes midt i ovnen på 220 grader i 25 minutter.

Server gjerne med en frisk, grønn salat til!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

2 kommentarer

  1. Jeg og datteren min på 21 prøver å følge ditt opplegg for vektreduksjon (livsstil). Det er masse godt og masse mat… tusen takk til deg for at du generøst deler!!! Vi kunne bare ønske oss at du til oppskriftene du legger ut kunne gi en liten kommentar på hvor mye av fx denne paien som er lurt å spise! Ikke så lett å beregne når det er sammensatte retter…. datteren min elsker pai – så denne ville være perfekt å lage for å ha i matpakker til lunsj og middag! Lurer også på det samme ved flere oppskrifter – om du kunne skrive hvor mye en porsjon er for oss som trenger det? Datteren min er også veldig glad i smoothie, og tar det fjerne til frokost og lunsj. Men vi skulle gjerne vite om vi lager de «fullverdige» som et helt måltid.