Vektreduksjons tipset de fleste overser – eller aldri får!

4. mars 2017 | Ernæring

Hånda opp i været alle som på et eller annet tidspunkt har prøvd å slanke seg!

Det er ganske mange, mange har prøvd flere ganger og mange vurderer å gjøre det igjen. Mange opplever også at de spiser sunt og trener jevnlig, men føler at resultatene bare ikke kommer.

Hører du til blant dem vil jeg anbefale deg å lese innlegget :

Spiser sunt og trener bra – hvorfor rikker ikke vekten seg?!

I dag hadde jeg tenkt vi skulle se på et veldig viktig punkt som veldig mange overser, ikke bare om man ønsker å gå ned i vekt, men om man ønsker ett sunnere kosthold generelt!

Bli kjent med varedeklarasjoner!

Undersøkelser viser nemlig at folk som leser varedeklarasjoner og har et bevist forhold til det de spiser tar bedre valg i matveien enn de som ikke setter seg inn i hva maten inneholder.

 

Noen kjappe tips:

  • I innholdsfortegnelsen skal ingrediensene listes opp i synkende rekkefølge. Det betyr at ingrediensen produktet inneholder mest av skal stå oppført først, mens det produktet inneholder minst av skal stå sist.
  • Karbohydrater (hvorav sukkerarter) Her oppføres karbohydratene i sin helhet – også oppføres det hvor mange av disse karbohydratene som kommer fra sukker.

Eksempel : 

100 gram yoghurt inneholder

3,6 gram karbohydrater

Hvorav sukkerarter 3,2 gram

  • I Norge er ikke produsenten pålagt å fortelle hva slags fett som er i produktet, men det man ofte ser er at om et produkt inneholder sunne fettsyrer velger produsenten ofte å føre opp dette.

Eksempel leverpostei:

Fett – 23 g (hvorav 2g mettede, 10g enumettede og 10g flerumettede fettsyrer) *mettet fett er da det v i ofte prøver å unngå å spise for mye av.

  • Saltinnholdet i maten er greit å sjekke. I Norge er anbefalt mengde salt hver da satt til 5 gram per dag.
  • Selv om et produkt er merket som «ikke tilsatt sukker» kan det inneholde andre former som søtning som kroppen reagerer likt på. En liten tommelfinger regel er å unngå produkter tilsatt søtning som slutter på «-ose», som sukrose, sakkarose og fruktose.
  • Står du med to lignendes produkter og er usikker på hvilket som er best for deg som skal ned i vekt. Snu og sammenlign kalorier per 100 gram. Velg det med lavest kalorier.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

4. mars 2017 | Ernæring