OPP I VEKT I PÅSKEN? Er det i det hele tatt mulig å legge på seg flere kilo på bare noen dager?

31. mars 2018 | Ernæring, Kropp

Dette har jeg skrevet om på bloggen flere ganger før, men det slår sjeldent feil. Jul, påske og sommerferie dukker det opp igjen – hver gang.

For nei, det er nesten fysisk umulig å spise så mye at du legger på deg flere kilo i løpet av en liten uke. Men at badevekten viser noen kilo opp er ikke umulig!

Forvirret?

For for at du skal legge på deg 1 liten kilo må du faktisk spise 7000 kalorier mer enn du forbrenner. Hvor mye utgjør 7000 kalorier? Vel bilde under illustrerer hvor mye snop og godis du må spise – utover ditt normale inntak, for å legge på deg en liten kilo!

Bilde; mat og helse.no

Men hvorfor går vekten opp? Og hvordan får man den ned igjen?!

I de aller fleste tilfeller er det faktisk snakk om at kroppen samler mer vann når du spiser raske karbohydrater, sukker, salt og alkohol. Faktisk så kan din vekt variere hele 3 kilo ut ifra hvor mye vann kroppen din binner til seg! Og etter en uke med litt utskeielser  vil det sannsynligvis ikke kreve mer av deg enn 3 dager med vanlig kosthold, godt væskeinntak og litt aktivitet før kroppen har kvittet seg med overflødige vannet, og vekten er tilbake til det normale.

 

Vanlige tegn på væskeansamlinger:

– Store forandringer i vekt på kort tid. Nei – du går ikke opp en kilo på en dag!

– At man ser litt oppblåst eller håven i enkelt områder.

– Ved væskeansamlinger rundt ledd an dette også gi smerter.

 

Mine beste tips:

1. Start dagen med en kopp varmt vann med sitron eller eplecider eddik.

Dette har hvert en trend lenge. Den varme vannet gir fordøyelses-systemet ditt en myk start på dagen. Har du først fått vondt i magen vil denne varme drikken også virke lindrende. Mistenker du at du kan ha for lite magesyre er et glass vann tilsatt eplecider eddik før hvert måltid også et godt råd!

 

2. Beveg deg

I min verden kan bevegelse kurere alt! Men seriøst. Kroppen fungerer ikke som den skal når du ikke beveger deg. Bevegelse skaper sirkulasjon i kroppen og  hjelper til med å skylle ut overflødig væske-

 

3. Drikk mer vann

Høres kanskje rart ut at man skal drikke mer vann for å få bort vann i kroppen, men vann er kjempe bra for fordøyelsen og hjelper til med å skylle ulumskheter fortere ut av systemet.

 

Så fort du kommer deg tilbake til den vanlige hverdagen med den vanlige maten du spiser, rutiner og aktivitet vil den lille kiloen eller to du la på deg i påsken forsvinne helt av seg selv. Så råd nummer fire er enkelt og greit: start hverdagen igjen tirsdag. Ikke drøy det til den evige «mandagen» 😉

 

Følg meg gjerne på Snapchat og instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

31. mars 2018 | Ernæring, Kropp