VEGETAR SHEPHERDS´s PIE | med lok av søtpotet og blomkål

22. januar 2020 | Kosthold, kropp & helse, Middag, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

 

Favoritten fra boka FIT PÅ 30 DAGER har fått en liten overhaling og nå blitt til en vegetar rett. Dette har jeg gjort på enkleste vis, nemlig ved å bytte ut karbonadedeigen med linser.

Det betyr at hvis du helst vil ha denne med kjøtt kan du bytte ut alle eller deler av linsene med karbonadedeig. Ellers er oppskriften akkurat som før!

Ingredienser

  • 1 stor søtpotet
  • 1 blomkål
  • 3 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 500 gram ferdig kokte grønne linser
  • 2 terning grønnsaksbuljong
  • 3 dl vann
  • 2 ss tomat pure
  • 200 gram frosne erter
  • 50 gram revet ost
  • Bladpersille (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Skrell og kutt søtpotet og blomkål i små biter. Kok disse møre i saltet vann.

     

  • Sett ovnen på 200 grader.

     

  • Hakk løk og riv gulrøttene på et rivjern.
    Stek løk og gulrøtter i litt olje til løken er blank.

     

  • Tilsett så tomatpure, linser, buljong og vann. La dette stå å simre i 10 minutter.

     

  • Rør så inn ertene.

     

  • Hell vannet fra søtpotet og blomkålen. Mos søtpotet og blomkål til mos – smak til med salt og pepper.

     

  • Ha blandinger over i en ildfast form og bre mosen over. Topp med revet ost.

     

  • Stek i ovnen i ca. 15 minutter.

Jeg serverer den helst med litt salat til, noen liker også litt brød. Ja, takk begge deler 🙂

 

Stort Smil

Desiree

22. januar 2020 | Kosthold, kropp & helse, Middag, Oppskrifter