Vanlig risgrøt vs. desireeandersen julegrøt

17. november 2017 | Ernæring, Middag

Under årets diabetes dager fulgte jeg ivrig med på forskjellige kanaler hvor man valgte å rette fokus mot denne sykdommen.

Det er nå 3 år siden Vilde fikk diagnosen diabetes type 1, og på mange måter føler jeg at vi har sluppet litt «billig» unna. Minimalt med våkenetter, et blodsukker som stort sett oppfører seg som forventet, Vilde opplever sjeldent lavt blodsukker ved fysisk aktivitet og skumle følinger har vi sluppet helt unna med unntak av en episode! Første gang hun skulle spise risgrøt etter at hun ble syk!

For mange er kanskje ikke klar over at akkurat denne retten går under kategorien kosemat eller om man skal dra den litt langt – dessert? 

En porsjon risengrøt, med en ss sukker, inneholder nemlig 104 gram raske karbohydrater. Altså karbohydrater som får blodsukkeret til å gå fort opp og fort ned. Sammenligner vi dette med for eksempel sjokolade inneholder 100 gram av denne ca.56 gram raske karbohydrater… Og vi spiser vel ikke sjokolade til lunsj? Eller middag?

Før noen blir provosert så la meg fortelle at risgrøt er noe av det beste jeg vet! Og her hjemme spiser vi det ganske så ofte frem mot jul. Det handler så klart om en balanse. Men så er det også godt å vite at man kan lage gode, sunne alternativer. Som ikke bare gir færre karbohydrater, men mer proteiner, mer næring og færre kalorier.

Fitfocuse julegrøt med 1 ss smør, kanel og sukrin: 2,9 gram karbohydrater og 350 kalorier

 

Til 3 personer trenger du:

Fremgangsmåte

  1. 3 dl lettmelk
  2. 4 ss chiafrø
  3. 2 hele egg
  4. 2 eggehviter
  5. 2 ts vaniljepulver
  6. 3 ss fiber sirup clear eller annen søtning

Fremgangsmåte

  1. Visp alle ingrediensene sammen i en gryte og kok opp til den tykner
  2. Kan fint oppbevares i kjøleskapet og varmes opp senere

Fitfocuse julegrøt med 1 ss smør, kanel og sukrin inneholder 2,9 gram karbohydrater og ca. 350 kalorier, mens en porsjon risgrøt med 1 ss smør, kanel og 1 ss sukker inneholder 104 gram karbohydrater og ca 600 kalorier.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

17. november 2017 | Ernæring, Middag